Slovenija
4950 ogledov

Huawei P30: Telefon, ki vam bo vzel sapo

Huawei P30
1/3
Veste katere lastnosti so dan danes uporabnikom najpomembnejše, ko se odloča za nakup telefona? Vodi kakovost fotoaparata, zmogljivost baterije, šele na tretjem mestu pride cena.

In prav kamera je pri telefonu Huawei P30 Pro tista, ki prepriča še večje skeptike. Telefon je opremljen s sistemom štirih kamer Leica, ki omogoča fotografiranje s petkratno optično povečavo, 10-kratno hibridno in 50-kratno digitalno povečavo.

Kdor pozna delovanje fotoaparata, ve, da je za optično približevanje potrebnih veliko leč. Ker so telefoni zelo tanki, je leče tehnološko vanje nemogoče namestiti.

Vprašanje optičnega zooma so pri Huaweiju rešili zelo inovativno. Senzor, ki zaznava svetlobo iz fotoaparata, je nameščen vzdolž telefona, prav tako periskopna konstrukcija leč oziroma posebna prizma, ki svetlobne žarke upogne pod kotom 90 stopinj in tako poveča goriščno razdaljo ter zmanjša debelino objektiva kamere, ne da bi to motilo zasnovo pametnega telefona.

Huawei P30 | Avtor:

Zanimiv je tudi način, kako so se pri Huaweiu rešili mrežice ki je varovala zvočnik. Zvočnik so namreč namestili pod zaslon. Natančneje, s tehnologijo Acoustic Display so zaslon spremenili v "membrano zvočnika".

Tako kot serija P20 je tudi P30 opremljena s procesorjem Kirin 980.

Kapaciteta baterije je 4200 mAh in podpira hitro polnjenje – baterija se od nič do 70 odstotkov napolni v 30 minutah.

P30 Pro ima 6,47-palčni zaslon, malce manj zmogljivi P30 pa 6,1-palčni, v Sloveniji bodo naprave na voljo v treh barvah: dihajoči kristal, severni sij in črna.

Cena Huawei P30 v prosti prodaji znaša 699,99 evrov, za Huawei P30 Pro pa je treba odšteti 899,99 (6 GB delovnega pomnilnika / 128 GB notranjega pomnilnika) oziroma 999,99 evrov (8 GB delovnega pomnilnika / 256 GB notranjega pomnilnika).

Huawei P30 | Avtor:

Komentarjev 2
  • Avatar vec
    vec 09:47 03.april 2019.

    Meni je vzelo sapo dejstvo da moram za polizdelek ki bo zdržal ako bo leto dni plačat ceno flagship aparata, pa kaj bo zdej še rade končar začel s prestižno znamko telefonijade ?

  • Avatar Asfilanna
    Asfilanna 00:28 03.april 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top ********************************************************************************************** Ne gre dobro z dekleti? Ja, vsi ljudje imajo radi velike stvari in dolga dejanja. Poskusite > > > > www.XXmacho.Com