Slovenija
5868 ogledov

Huawei Watch GT 2: Ne vem, kaj bi si vi še želeli

Huawei Watch GT 2
1/6
zurnal24.si
Odkar imam mobilni telefon, torej že vsaj petnajst let, ne nosim ure. Ura je skoraj vedno kje na steni, na pečici, na sprejemniku za televizijo, ura je v avtu, ura je na zvonikih, na Iskri in če ne drugače, pogledaš ne telefon, ki ga imaš zelo verjetno v roki ali v žepu.

Me je pa že nekaj časa zanimalo, v čem je štos teh pametnih ur in tako sem pred kratkim dobil na test novo Huaweijevo uro Watch GT 2.

Malce nerodno mi je povedati, ampak najbolj me je fascinirala možnost, da sprejmeš klic kar na uri, z njo pa lahko klic tudi izvedeš. (Moška) ura ima namreč vgrajen zvočnik in mikrofon.

Huawei Watch GT 2 | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Ne samo da sem zdaj jaz lahko junak iz nanizank in filmov, ki sem jih gledal kot otrok in kjer so se pogovarjali z urami, to je tudi zelo praktično v avtu (ja, imam tako star avto, da nima bluetootha!), ter vedno, ko ne veš, kje točno si odložil telefon ali se ti ga ne ljubi iskati v torbi.

Uporaben je tudi prikaz obvestil na uri, kadar ni treba odgovoriti, ti ni treba v roke prijeti telefona. Katere aplikacije na uri prikazujejo obvestila, lahko izbereš.

Neverjetno spodoben zvočnik za tako majhno napravo omogoča tudi poslušanje glasbe, ki jo lahko naložiš na uro. Odrešitev za vse tiste tekače, ki tekajo okrog s telefonom v roki. Prav tako za tekače, pa tudi za vse pešce, ki pozabijo odsevnike, je koristna funkcija lučka.

Priznam, da sem enkrat na rdečem semaforju po navodilih ure GT 2 delal celo dihalne vaje. Vdihni, izdihni … ja, neumno, seveda bi se lahko to tudi sam spomnil, bil sem nervozen, saj sem zamujal, ampak se nisem, ko sem se sprehajal po meniju, pa sem jih stestiral. In so mi pomagale.

Če se vam tole zdi koristno, potem se jo najbrž splača kupiti

Všeč mi je bil še prikaz zunanje temperature, a od vseh funkcij je najbrž najbolj koristno spremljanje srčnega utripa in aktivnosti. Namesto pasov okrog prsnega koša zdaj pametne ure omogočajo precej dobro merjenje srčnega utripa, ki lahko zelo pomaga pri optimalni izvedbi vadbe, kdaj v prihodnosti pa nas bodo zaradi nevarnosti infarkta najbrž poslale k zdravniku ali pa ga bodo kar same poklicale.

Huawei Watch GT 2 | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Glede na to, da se ura upravlja z aplikacijo Zdravje (Huawei Health), je jasno, da je to osrednja funkcija ure: da spremlja tvojo aktivnost, te k njej spodbuja in ti daje medalje za prehojenih deset tisoč korakov, pretečenih pet kilometrov, 21 ali sto dni zaporedne vadbe. Morda butasto, ampak spodbuda deluje, ogled rezultatov pa ti daje polet za naprej. Za spremljanje vadbe ima ura vgrajeno satelitsko navigacijo, in sicer za večjo natančnost uporablja kar tri satelitske navigacijske sisteme: – GPS, Glonass in Galileo. Za pravilen izračun porabljenih kalorij in vaše telesne pripravljenosti boste morali telefonu zaupati spol, višino, težo in starost.

Ura omogoča še spremljanje spanja, prav tako koristno, če nas kdo opozori, da premalo spimo, pa ne le to, s tehnologijo TruSleep pa spremlja celo faze spanja, na podlagi rezultatov oceni kakovost spanja nato svetuje, kako izboljšati kakovost spanja. Te funkcije sicer nisem testiral, saj me ura med spanjem moti, spremljati pa je mogoče tudi nivo stresa.

Baterija zdrži dolgo. Če nimate stalno prižganega zaslona in ne uporabljate satelitske navigacije, menda zdrži do dva tedna (po izračunih Huaweija bi lahko vsak teden opravili 30 minut telefonskih pogovorov, do pol ure poslušali glasbo in do ure in pol beležili telesno aktivnost, kar je sicer glede na glavni namen ure malo malo). A tudi ob polni obremenitvi, ko deluje s sprejemom satelitske navigacije, menda zdrži do 30 ur. "Dovolj časa, da pretečete ultramaraton od starta do cilja," pravijo na Huaweiju.

Ura ima procesor Kirin A1 in ne teče na Androidu, kar pomeni, da je na voljo manj aplikacij in različnih številčnic, a dvomim, da ne boste našli takšne, ki vam bo ustrezala. Meni je najbolj všeč taka, na kateri so bili prikazani vsi ključni podatki. 

Huawei Watch GT 2 | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si
Maloprodajna cene ure je 249 evrov.

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.