Slovenija
480 ogledov

Hud kruhek brez kvasa

Hud kruhek, Mercator Mercator, Pekarna Grosuplje
Sosedova pekarna je prostor, kjer diši po najboljšem. Je mesto, kjer se vedno najde nekaj novega, drugačnega, inovativnega. Je sveže ime za Mercatorjeve oddelke kruha in pekovskega peciva, kjer lahko zdaj najdemo tudi Hud kruhek brez kvasa.

Za krušne police Sosedove pekarne so mojstri iz Pekarne Grosuplje pripravili nov Hud kruhek, ki so ga zamesili brez kvasa. Pripravljen je iz pšenične, ržene, ajdove in koruzne moke ter obilice ovsenih kosmičev, sezama, sončnčnih semen, lanu in drobljenih bučnih semen.

Bogato aromo okusov poveže dodano kislo testo, ki daje kruhu svežino in dolgo obstojnost. Sredica je polna semen in sočna, skorjica pa rustikalna in rjavo zapečena. Novi kruh brez kvasa iz Sosedove pekarne je odlična izbira za izbrane, ki se želijo izogibati kvasu; za tiste, ki si želijo poskusiti nekaj novega ter za vse, ki enostavno želijo uživati ob rezini vrhunskega kruha.

Zniža glikemični indeks kruha 

V dišeč kruh so vmešali tudi zdravo rženo moko, ki daje kruhu dlje trajajočo svežino. Ržena moka je bogata z magnezijem in koristnimi vitamini skupine B, kruhu znižuje tudi glikemični indeks. Ržena moka spodbuja razvoj koristnih mlečnokislinskih bakterij, ki pomagajo preprečevati težave s črevesjem. Glikemični indeks niža tudi dodatek ajdove moke, ki je prav tako bogata z vitamini skupine B in magnezijem. Vsebuje vse bistvene aminokisline, največ flavonoidov, ki varujejo ožilje.

Koruzna moka da kruhu bogatejši okus, obogati pa ga tudi z antioksidanti kot so lutein, betakaroten ali zeaksantin, vitaminom E in magnezijem. Pšenična moka pa poskrbi, da je kruh bolj rahel in da se nežno stopi v ustih. Sredica kruha je polna zdravih semen, ki zaradi svojih omega-3 in omega-6 maščobnih kislin skrbijo za naše boljše počutje, dobro voljo in koncentracijo. 350-gramski kruhek brez kvasa je na voljo v Mercatorjevih trgovinah. 

Hud kruhek, Mercator | Avtor: Mercator, Pekarna Grosuplje Mercator, Pekarna Grosuplje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.