Slovenija
6712 ogledov

Delovna nesreča v Cerknem, hudo poškodovan 26-letnik

Prevrnjen rešilec I. H.
Ob sanaciji struge je zgrmel v globino, nanj pa delovni stroj.

Danes zjutraj je v Cerknem prišlo do delovne nesreče, v kateri se je huje poškodoval 26-letni delavec. 

"Ob 8.08 je na Gorenjski cesti v Cerknem ob sanaciji struge bližnjega kanala v strugo zgrmel delavec, ki je upravljal delovni stroj, se prevrnil in se huje poškodoval," poroča portal uprave za zaščito in reševanje. Sodelavci so ga potegnili izpod stroja, idrijski reševalci pa so ga odpeljali v UKC Ljubljana, še poroča portal. 

Na delovišču pri sanaciji oziroma betoniranju struge bližnjega kanala potoka Oresovka z delovnim strojem (damper) huje poškodoval 26-letni delavec, državljan Severne Makedonije. Ko je peljal po dovozni poti se je prevrnil na streho ter se predvidoma huje poškodoval (sum poškodbe prsnega koša in noge), so sporočili policisti. 

Idrijski policisti so tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Poleg pravosodnih organov (preiskovalnega sodnika in Državnega tožilstva v Novi Gorici) je bila o delovni nezgodi obveščena tudi pristojna delovna inšpekcijska služba.

Na intervenciji so bili tudi gasilci iz PGD Cerkno in PGD Idrija, ki so zavarovali kraj nesreče, obrnili vozilo na kolesa, nudili pomoč reševalcem in opravili pregled zaradi morebitnega iztekanja goriva iz stroja.

To je že tretja huda delovna nesreča v nekaj dneh. Pred dvema dnevoma je med miniranjem v kamnolomu umrl delavec, ki ga je zadel kamen, še en delavec pa je umrl v Luki Koper, ko je med plezanjem iz tovornega dela ladje padel z lestve. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.