Slovenija
33 ogledov

Huda kri brez razloga

Župana Šoštanja Darka Meniha skrbi naval tujih delavcev na njihov krajevni urad, Žurnal24 main
Krajevni urad. Šoštanjčani so besni, ker je po novem odprt le dva dni v tednu.
Uslužbenec v KU Šoštanj je desetkrat manj obremenjen kot tisti v Velenju.
Fidel Krupić

Krajevni urad (KU) v Šoštanju je od začetka meseca odprt le dva dni v tednu in ne več štiri, kot so bili občani vajeni. To je začudilo svetnico Vilmo Fece pa tudi župana Darka Meniha, ki je ministrici za javno upravo Irmi Pavlinič Krebs postavil celo poslansko vprašanje.

Le osebne listine
Urejanje dokumentov
. Kot pravijo na Občini Šoštanj, za potrebe delovanja KU sami krijejo stroške varovanja, elektrike, čiščenja in komunalnih storitev. Na UEV pa dodajajo, da občani v KU večinoma urejajo osebne izkaznice in potne liste, medtem ko za gradbena dovoljenja in druge storitve prihajajo v Velenje.

Navedel je, da bodo morali številni tujci, ki bodo gradili blok 6 termoelektrarne, pri njih urejati svoj status. Krebsova je odgovorila, da je javna uprava pač prisiljena varčevati na vseh področjih, in svetovala, naj se pogovorijo z načelnikom Upravne enote Velenje (UEV), ki ima pri določanju uradnih ur povsem proste roke.

Prilagajali se bodo
Načelnik UEV Fidel Krupić je za Žurnal24 dejal, da je nad negativnim odzivom presenečen. "Uslužbenec v KU Šoštanj je desetkrat manj obremenjen kot tisti v Velenju, saj večina občanov in celo občinski uslužbenci storitve večinoma urejajo na UEV," je povedal Krupić. Dodal je, da se bodo potrebam prilagodili, če bo treba. "Če bo obseg dela res večji, bomo delali vseh pet dni in še ob sobotah. Trenutno pa zadostuje, da je KU odprt le ob ponedeljkih in sredah," je sklenil Krupić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.