Slovenija
13309 ogledov

Huda neurja, veter podiral drevesa

Podrto drevo padlo na avtomobile Sanjin Strukic/PIXSELL
Napovedane nove nevihte, tudi toča.

Hrvaško Istro je pozno popoldan zajelo neurje z močnim vetrom. Največ težav je povzročilo na morju, po navedbah očividcev je nastala škoda na plovilih, piše istrski meteorološki portal Istramet. Na kopnem, med drugim v Pulju, je močan veter podiral drevesa.

Neurje je presenetilo številne navtike, vsaj deset plovil  je zaprosilo za pomoč obalno stražo. 

Nevihte z vetrom so prešle tudi Slovenijo in povzročile kar nekaj težav. V Tolminu, Iz uprave za zaščito in reševanje poročajo o številnih podrtih drevesih v Ivančni gorici in Ljubljani ter Celju. V Kobaridu in Idriji  je veter odkril streho hiše.

V Kočevju je veter na ceste podrl kar nekaj dreves, gasilci pa so morali posredovati pri zapiranju vode zaradi poplave.

Zaradi podrtega drevja je pri termoelektrarni zaprta glavna cesta Trbovlje-Hrastnik.

Na prometnoinformacijskem centru voznike pozivajo, naj se zaradi slabih vremenskih razmer ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih, ker tako ogrožajo varnost sebe in drugih udeležencev v prometu.

V Voličini, Grabonošu, Sveti Jurij ob Ščavnici, Dobovi in Murski Soboti je padala toča.

Še prihajajo neurja

Zvečer in ponoči bo sicer spremenljivo oblačno, še bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.

Jutri bo zjutraj in dopoldne spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami, ki bodo pogostejše in močnejše v zahodni polovici Slovenije. Popoldne se bo prehodno delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 23 do 28, na vzhodu do 31 stopinj Celzija, je zapisano na spletni strani Agencije za okolje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.