Slovenija
10854 ogledov

Huda prometna nesreča na avtocesti, umrla dva človeka, eden v kritičnem stanju

Nesreča na avtocesti
Osebno vozilo je prehitevalo tovorno in nato trčilo v odbojno ograjo.

Ponoči se je na primorski avtocesti zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrli dva človeka.

"Ob 1.38 je na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo," navajajo pri republiški upravi za zaščito in reševanje. "Gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanih."

Branko Slivnik s Centra za obveščanje je za Radio Slovenija povedal, da je med vožnjo od Ljubljane proti Vrhniki voznik osebnega vozila prehiteval tovorno vozilo. Med vračanjem na vozni pas je vozilo začelo zanašati in je trčil v odbojno ograjo. Ena oseba je umrla na kraju nesreče, druga pa kasneje v kliničnem centru v Ljubljani. V nesreči sta bili poškodovani še dve osebi, ki sta ostali na zdravljenju. 

Za nesrečo kriv voznik tovornjaka?

"Po do sedaj zbranih obvestilih je voznika, ki je vozil v smeri primorske, potem ko je prehitel tovorno vozilo pri menjavi pasov zaneslo in je trčil v ograjo. V prometni nesreči je potnik v vozilu na kraju trčenja umrl. Dva potnika sta bila v kritičnem stanju odpeljana v UKC Ljubljana, kjer je pa kmalu po nesreči umrl še eden od potnikov," so sporočili policisti, ki so na kraju odvzeli prostost 42-letnemu vozniku, državljanu Bosne in Hercegovine. Zbiranje obvestil in ogled kraja glede vzroka in suma storitve kaznivega dejanja še poteka. 

Zaradi nesreče je bila avtocesta v smeri primorske zaprta do 6.30, zaradi česar so nastajali daljši zastoji. Prometno informacijski center nekaj po sedmi uri poroča, da so posledice prometne nesreče odstranili, vendar je promet od južne ljubljanske obvoznice proti Brezovici zgoščen.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • sam50 10:47 28.november 2019.

    Bog ima dolgo roko,če že država ni sposobna urediti zadev....

  • 23ad2f37766171aa38825fc71230ce1c4c61263b 08:05 28.november 2019.

    Raje kot da se ukvarjate z Štajersko vardo poskusite biti koristni in ujemite kakega migranta. In vam vlada ne uspeva vam zavarovati ne naše meje in ne uspe vam zagotoviti naše varnosti

  • 23ad2f37766171aa38825fc71230ce1c4c61263b 08:01 28.november 2019.

    Šofer kateri je bil aretiran je vozil poleg sebe se 8 migrantov alahov in žal še svojega 10 letnega sina. Zahvaljujoč šoferju tovornjaka kateri je povedal da so bili vsi ti ljudje v osebnem vozilu je bil potem prijet voznik ...prikaži več osebnega vozila. Ker je želel voznik osebnega vozila prestavit nesrečo kot da so bili alahi že na cesti in da jih je po nesreči povozil. Se pravi avto je bil bmw x5 ki očitno lahko sprejme 10 ljudi. Tako da bravo policaji res vam uspeva branit našo mejo