Slovenija
9810 ogledov

Huda prometna nesreča, voznik umrl, avtocesta zaprta

prometna nesreča na pomurski avtocesti prevrnjen tovornjak Dars Nesreča, ki se je 17. januarja zgodila na pomurski hitri cesti.
Pomurska avtocesta je zaradi prometne nesreče zaprta med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Vučjo vasjo proti Mariboru.

Nesreča se je zgodila dopoldne okoli 9.10 na pomurski avtocesti na relaciji Vučja vas-Dragotinci v smeri proti Mariboru. 

"52-letni državljan Ukrajine je vozil skupino vozil, sestavljeno iz tovornega vlečnega vozila s popriklopnim vozilom, na katerem je imel naloženo koruzo v jumbo vrečah. Voznik je med vožnjo zapeljal na desno bankino in nato nazaj na vozni pas, kjer se je vozilo prevrnilo in prebilo zaščitno ograjo med obema smernima voziščema, tovor pa se je razsipal po vozišču," so sporočili s PU Murska Sobota. "Voznik je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju kljub zdravniški pomoči umrl."

Po nestrokovni oceni znaša škoda na vozilih in na prometni infrastrukturi okoli 50.000 evrov.

Dejanski vzrok prometne nesreče policisti, na kraju še ugotavljajo. Kraj prometne nesreče sta si ogledala tudi dežurni preiskovalni sodnik in dežurni državni tožilec. 

Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče bo pomurska avtocesta v smeri Maribora zaprta dalj časa. Predvidoma do 16. ure, poroča prometnoinformacijski center.

Pokojni udeleženec je letošnja prva smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • andrej084 15:12 17.januar 2024.

    52-letni državljan Ukrajine je vozil skupino vozil, sestavljeno iz tovornega vlečnega vozila s popriklopnim vozilom..... SKUPINO VOZIL? Pa kdo piše take bedarije...

  • Avatar Leon
    Leon 13:01 17.januar 2024.

    Preverjanje tehnične ustreznosti tovornjakov je samo enkrat leto ko obtičijo v snežnih zametih . Po cestah vozijo vozniki neprespani z neustreznimi kamioni .