Slovenija
3672 ogledov

Huda ura: Podrta drevesa, zalite hiše, reke pa še rastejo

Meteorna voda Žurnal24 main Fotografija je simbolična
Prizadete so občine Trbovlje, Cirkulane, Dol pri Ljubljani, Litija in Šenčur.

Zvečer se bo vodnatost rek v večjem delu države še naprej povečevala. Pride lahko do razlivanj, zlasti ob hudourniških rekah, možno pa bo tudi zastajanje meteornih voda, so opozorili na Agencije RS za okolje (Arso).

9/2021 Tehnična in druga pomoč 07.05.2021 14:48 CIRKULANE Ob 14.50 se je v Brezovcu, občina Cirkulane, na cesto...

Objavil/a PGD Cirkulane dne Petek, 07. maj 2021

Takšni pojavi bodo najbolj verjetni ob vodotokih s povirji na Pohorju, na širšem celjskem območju in na območju Zasavja ter Posavja, so pojasnili. 

V Trbovljah na delu gasilci

V Zagorju ob Savi so zato ogrožene stanovanjske stavbe, v Trbovljah pa vodotok Trboveljščica ogroža objekte na več lokacijah. V obeh primerih so morali posredovati gasilci, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Prizadete so bile še občine Cirkulane, Dol pri Ljubljani, Litija in Šenčur. V večini primerov je meteorna voda ogrožala in zalivala prostore stanovanjskih objektov, je zapisano v poročilu Centra za obveščanje RS.

🚒Ob današnjih hudih nalivih smo posredovali na dveh lokacijah pri Ledenico ter Osnovni šoli Alojza Hohrauta🏠 kjer je voda ogrožala objekte. ➡️Čestitamo pa tudi Žanu ob njegovi prvi intervenciji!

Objavil/a PGD Trbovlje-mesto dne Petek, 07. maj 2021

Reke v Posočju, na Gorenjskem in Savinjskem, v Zasavju, Podravju in ponekod v osrednji Sloveniji naraščajo, posamezne reke na teh območjih hitro naraščajo. Pretoki rek so veliki in se še povečujejo. Reke v južni in jugozahodni Sloveniji ohranjajo srednjo vodnatost, pa je zapisano v hidrološkem poročilu Arsa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.