Slovenija
27 ogledov

Hude poškodbe oči in glave

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
32-letnik z območja Dravograda hudo poškodovan zaradi posledic nesreče, do katere je prišlo pri pokanju s karbidom.

Kljub številnim opozorilom policistov se velikonočna praznovanja – zlasti v Pomurju, na Štajerskem  in Koroškem – skoraj vsako leto končajo s poškodbami zaradi pokanja s karbidom.

Včeraj nekaj pred 19. uro se je tako pri tem tradicionalno velikonočnem opravilu na območju Bukovske vasi pri Dravogradu huje poškodoval 32-letni domačin.

Poškodovani je skupaj s še dvema moškima v večjo kovinsko posodo polagal kose karbida, v posodo nalival vodo, potem pa z razdalje sprožal iskro. Ob pripravi plinske zmesi za novo detonacijo je 32-letnik čistil posodo in pri tem pogledal v njeno notranjost. Zaradi koncentracije plina je prišlo do nenadne eksplozije, v kateri je dobil hude poškodbe glave in oči.

Najprej so ga odpeljali v bolnišnico v Slovenj Gradec, kjer so ga oskrbeli, na zdravljenje pa prepeljali v mariborski klinični center.

Policisti Policijske postaje Dravograd, ki pri ogledu kraja nesreče niso ugotovili znakov tuje krivde, bodo po vseh zbranih obvestilih podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.