Slovenija
19 ogledov

Hudourniki se lahko še razbesnijo

narasle reke bralka
Ponoči so veliki pretoki rek na vzhodu države večinoma močno upadli. V večernih urah lahko pride do naraščanja manjših vodotokov in hudournikov.

Veliki pretoki rek na vzhodu države so tekom noči povsod večinoma že močno upadli in se počasi umirjajo. Najkasneje so višek ponoči dosegle Ledava in pa reki Krka ter Kolpa v spodnjem toku, kjer pa se pretoki prav tako že zmanjšujejo. Krka se bo pod opozorilni pretok 200 m3/s zmanjšala predvidoma proti koncu dneva, sama velika vodnatost Krke pa se bo zmanjšala počasi v nekaj dneh. Veliki pretoki na Kolpi in Ledavi pa se bojo zmanjševali hitreje kot na Krki.

Danes v večernih urah lahko ob močnejših nalivih in nevihtah narastejo manjši vodotoki in hudourniki.

Nedelja bo lepa

Danes se bo nadaljevalo spremenljivo do pretežno oblačno vreme, dopoldne bodo plohe in nevihte predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji, popoldne se bodo razširile tudi na vzhod države. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 23, na Primorskem do okoli 26 stopinj C.

Sobota bo delno jasna, z jutranjo meglo po nižinah, ponekod bo lahko prisotna tudi nizka oblačnost. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, v alpskih dolinah okoli 7, najvišje dnevne od 18 do 23, na Primorskem do 26 stopinj C. 

V nedeljo bo sončno, zjutraj bo po nižinah megla. Že v ponedeljek pa se bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije spet pooblačilo, drugod bo še večinoma sončno. Pihati bo začel jugozahodnik. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.