Slovenija
56394 ogledov

Hujša nesreča na ziplinu v Bovcu: Poškodovana tudi dva otroka

Zipline
1/2
Bojan Novak
Včeraj popoldne so bili bovški policisti obveščeni o nesreči med spustom po jeklenici (zipline) med Krnico in Kaninom na Bovškem, v kateri so se poškodovale tri osebe.

Po prvih zbranih podatkih se je nezgoda zgodila približno sto metrov od starta, kjer so udeleženci med spustom po jeklenici zadeli v vrh drevesa. Pri tem se je en otrok, državljan Madžarske, lažje poškodoval, drugi otrok, državljan Slovenije in 41-letna državljanka Nemčije pa sta se huje poškodovala.

Na kraju so posredovali tudi reševalci gorske reševalne službe in zdravstveno osebje, ki so na kraju oskrbeli poškodovane osebe in dva prenesli do helikopterja. Obe hudo poškodovani osebi so reševalci s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Mlajšega poškodovanca iz Madžarske so kasneje najprej oskrbeli v Zdravstvenem domu Tolmin, nato pa je bil napoten na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policija je o nesreči obvestila tudi pristojne pravosodne organe, da bi ugotovili vse okoliščine nesreče na Bovškem, pa nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:37 24.avgust 2023.

    Kako je pa kaj s tehničnimi pregledi adrenalinskih parkov? Kdo ve? Inšpekcijski nadzori delujejo?

  • jjjaaannneeezzz 16:53 24.avgust 2023.

    Čuden članek, ker mi ni jasno, kako so lahko bili trije udeleženci, saj se lahko spušča po jeklenici le eden naenkrat. Je bilo to spuščanje na črno, torej na lastno pest tistih, ki so se spuščali? Potem ni kriv izvajalec, ...prikaži več pa bi lahko tak članek metal slabo luč nanj. Preden napišete kaj takega, dajte preverit, kaj se je zares zgodilo in kako je do tega prišlo.

  • Avatar Leon
    Leon 13:43 24.avgust 2023.

    Zaradi adrenalinskih navdušencev uničujejo naravo . Vetrnice jih pa motijo, a ne ?