Slovenija
30 ogledov

Hulahopke so ji prinesle prvo milijardo

sara blakely, hulahopke EPA
Pred 15 leti, ko je bila v svojih dvajsetih, je Sari Blakely padlo na pamet - narediti hulahopke, ki oblikujejo telo in hkrati pustijo gole noge in stopala, da bi lahko nosila sandale.

Sara Blakely si takrat ni mogla niti misliti, da ji bodo hulahopke prinesle prvo milijardo dolarjev in naslovnico poslovne revije Forbes. "Umiram od smeha vsakič, ko mi nekdo reče, da sem na seznamu milijarderjev," dejala za Tampa Bay Times. "Spominjam se dneva, ko sem poskušala preko telefona prodati naprave za telefaks in poslušala tisoče zavrnitev."

Tudi ko je začela s Spanx, ni mogla najti odvetnika, da bi ji pomagal patentirati ​​izum. "Prvo leto so mi vsi govorili, da sem nora," se smeji Sara, ki je edina lastnica podjetja Spanx iz Atlante, Forbes pa njene nogavice opisuje kot sodobno različico steznika. Sara je tudi najmlajša ženska na seznamu žensk, ki so bogastvo zaslužile brez dedovanja ali preko moža.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.