Slovenija
30 ogledov

"Humar je imel smolo"

1/2
Žurnal24 main
Ob slovesnosti v spomin Humarju smo za zadnje besede in mnenje o našem alpinistu povprašali njegove športne kolege.

Slovesnosti so se udeležili tudi Humarjevi starši in sorodniki, premier Borut Pahor in okoli 2000 ljudi. V Kamniški Bistrici so svoje zadnje besede Tomažu med drugimi namenili tudi njegovi alpinistični kolegi in najbližji prijatelji Stipe Božić, Tičo Zupančič, Anton Majzelj in častni konzul Nepala Aswin K. Shresta.

VIDEO IN GALERIJA: Spominska slovesnost v Humarjev spomin

Eden zadnjih, ki je Tomaža videl, čeprav ne živega, je bil švicarski reševalec Simon Anthamatten. Mlad, a izjemno uspešen gorski reševalec in alpinist nam je dejal, da se bo Humarja spominjal kot enega izmed bolj vzdržljivih alpinistov.

Na njegovo smrt, ki je pretresla alpinistični svet, pa ne gleda tako črnogledo. Zaveda se, da so smrtne žrtve žal sestavni del vrhunskega alpinizma: "Mislim, da tokrat samo ni "imel sreče". Ko si toliko v gorah, gre lahko hitro kaj narobe. A to je meni všeč pri alpinizmu. Ne zanima me mnenje ljudi, ki govorijo, koliko tvegamo. Tvegamo toliko, kolikor želimo. Jaz sprejemam to in vem, da je tokrat imel smolo. To bi se lahko zgodilo komur koli. Škoda je takega človeka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.