Slovenija
26 ogledov

Hvala, gospod predsednik

Dragi Janez. Dali ste mi več kot vsi predsedniki skupaj pred vami.Matej Košir

Matej Košir (Foto: Žurnal24) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Spoštovani predsednik vlade Janez Janša (upam, da vas že lahko tako naslavljam), še preden ste začeli vladati, ste mi dali nekaj, česar mi ni dal noben predsednik do zdaj. Niti vi sami v prvem poskusu, čeprav ste se močno trudili.

Moje življenje bi namreč zaradi vas lahko zašlo na nekoliko drugačne tirnice, zato se pred vašim formalnim začetkom vladanja počutim kot otrok v pričakovanju nečesa novega, drugačnega, morda eksotičnega, kot zaljubljen najstnik, ki se veseli izpolnitve skritih želja, pogleda na odprto morje, pravzaprav nekega novega sveta.

In za vse te tople občutke, ki jih (priznam) že dolgo nisem doživel, ste zaslužni zgolj vi. Pa naj vam vse skupaj nekoliko opredmetim. Iz mene govori čista cankarjevska sebičnost. Še pred volitvami mi je namreč mama obljubila, da se bo odselila iz Slovenije, če zmagate na volitvah.

Ne veselim se golega dejstva njenega odhoda – da sva si na jasnem –, pač pa tega, da si je že ogledovala nepremičnine na hrvaški obali. Ko ste volitve izgubili, so se mi sanje podrle, a iz drugega plana ste se vrnili v igro. Vsa čast!

Vikend s pogledom na morje se tako kot vi vrača kot nekakšen bumerang. Naj vas kar odkrito naslavljam s predsednikom, ker ste res zakon. Pa ne bodite jezni na mojo mamo. Pač izhaja iz drugih časov.

Meni je vseeno, tudi če nam vlada Pajo Patak (ha, se že privajam na hrvaščino!), samo da bo spoštoval sodstvo, drugačnost, pustil medije pri miru, ustvaril okolje za normalno poslovanje, se ne vmešaval v gospodarstvo in razbremenil srednji razred. Moja mama je pač netipičen volilec.

Ko vas zagleda na televiziji, vam ne verjame, da ste sposobni vsega tega, in vas ne vidi le kot Pajota brez nekega ozadja. V vas vidi Andrijano Starino Kosem, Boška Šrota, Roberta Časarja, Andreja Lovšina, Damijana Koletnika, Igorja Bavčarja ...

Ne vem, od kod ji to ... Niste vi krivi, ampak odsev na televiziji pa leta, dioptrija ... Saj veste. Skratka, naj se vam še enkrat zahvalim, gospod predsednik. Vikend na morju je res ... Nimam besed.

Komentarjev 6
  • David Murn 16:00 30.januar 2012.

    Konstruktivno norčevanje, svaka čast :D

  • Tupamaros 08:53 29.januar 2012.

    A ta naj bi bil novinar? V redu, potem sem jaz Zvitorepec.

  • Veteran 19:25 28.januar 2012.

    Matej Košir lahko te je sram, da se deklariraš za novinarja.