Slovenija
5 ogledov

"Hvala, ker voziš zmerno"

Dan prometne varnosti
1/7
Žurnal24 main
V središču Ljubljane sta v sklopu 4. evropskega dneva varnosti v cestnem prometu potekala preventivna dogodka na temo hitrosti in kolesarjev.

Z dogodkoma v središču Ljubljane na evropski dan varnosti so predstavniki agencije RS za varnost prometa mimoidoče seznanjali o ključnih dejavnikih prometnih nesreč s poudarkom na hitrosti in o prometni varnosti kolesarjev kot najranljivejših udeležencev cestnega prometa.

Kot so na agenciji zapisali v sporočilu za javnost, je v času poletja ravno hitrost eden izmed ključnih dejavnikov tveganja za nastanek prometnih nesreč, zaradi česar bo glavna tema prav nevarnost prehitre vožnje s sloganom Hvala, ker voziš zmerno.

S sloganom Kolesarji, previdno naokrog pa bodo opozarjali na večjo varnost kolesarjev, na upoštevanje prometnih pravil in odgovornejše vedenje kolesarjev v cestnem prometu.

Osveščali bodo starejše in ostale kolesarje o vidljivosti kolesarjev, mimoidoči pa bodo dobili tudi napotke, kako hitro popraviti kolo.

Mimoidoči so lahko opravili tudi praktičen preizkus demonstracijskih naprav, s katerimi bodo lahko prišli do praktičnih izkušenj in napotkov o varnem ravnanju v cestnem prometu.

Na spletni strani agencije so pripravili natečaj Hvala, ker voziš zmerno, ki je namenjen mladim in preko katerega bodo zbirali konkretne predloge ukrepov za izboljšanje varnosti mladih. Svoje predloge bodo mladi lahko posredovali do 20. avgusta, komisija pa bo izbrala tri najboljše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.