Slovenija
27 ogledov

Hvalčeva odhaja

Na Kanglerjeve očitke, da je Katarina Kresal naročila njegovo aretacijo, ministr Žurnal24 main
EPK. Ministrica dala zeleno luč za združitev UGM in Maksa.

Majda Širca, ministrica za kulturo, je včeraj dala zeleno luč za združitev projekta nove Umetnostne galerije Maribor (UGM) in Maksa pod eno streho, če bo občina do sredine maja za projekt zagotovila vso potrebno dokumentacijo.

"Uskladili smo se, da bomo v najkrajšem možnem času kot občina postali lastniki dela Maksa, da se lahko prijavimo na razpis za evropska sredstva. Najbrž bom na to temo sklical izredno sejo," je povedal mariborski župan Franc Kangler, ki ni skrival zadovoljstva, da so z ministrstvom našli skupni jezik. Potrdil je tudi, da bo z današnjim dnem kot poslovna direktorica odstopila Helena Hvalec.

Uprava Maribora 2012 bo od zdaj tako dvočlanska. "Upamo, da nam bo ministrica resnično pomagala zagotoviti denar še iz drugih resorjev, kot je obljubila. Napovedi za naprej so pozitivne,” pa je po sestanku dejal Mitja Čander, programski direktor Maribora 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.