Slovenija
32 ogledov

Hvalčeva vztraja na položaju direktorice

Slab mesec po razkritju domnevno nekulturnega poslovanja zavoda Maribor 2012 pos Žurnal24 main
Zavod Maribor 2012. Zanikajo, da iščejo novo ime poslovnega direktorja. Svet bo ukrepal po reviziji.

Maribor. "To ne drži, direktorica še naprej opravlja svoje naloge," je Aljaž Mejal, v javnem zavodu Maribor 2012 odgovoren za stike z javnostmi, zanikal govorice, da naj bi poslovna direktorica Helena Hvalec zaradi domnevno spornih marketinških poslov že podala 
odstopno izjavo.

Počakali bodo revizijo
Poslovno direktorico lahko sicer razreši tudi svet zavoda, a bodo njeni člani počakali na rezultate revizije. "Ko se bomo z njimi seznanili, bomo po potrebi ukrepali," je pojasnila Barbara Koželj Podlogar, članica sveta zavoda z ministrstva za kulturo, ki je po zadnji seji sveta zavoda želela pridobiti vsa pojasnila v zvezi s spornimi posli. Kot je povedala včeraj, "na ministrstvu natančnega poročila še niso dobili".

Izbirajo revizorja
V zavodu Maribor 2012 pa medtem že izbirajo revizorja z mednarodno licenco. "Revizija se bo zato gotovo začela aprila, želimo pa si, da bi bila opravljena kar najhitreje," je dejal Mejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.