Slovenija
43 ogledov

Hvalčeva za težave krivi občino

Namesto da bi bila Helena Hvalec prosila za premostitveni kredit, zdaj občini oč Žurnal24 main
EPK. Delavci brez honorarjev. Helena Hvalec pa naroča strokovno mnenje.

Maribor. Honorarni programski sodelavci javnega zavoda Maribor 2012 so nas pred dnevi opozorili, da že nekaj časa čakajo na izplačilo svojih honorarjev za februar, saj naj bi zavod imel likvidnostne težave. To je včeraj potrdila tudi poslovna direktorica Helena Hvalec, ki pa za težavno finančno stanje krivi glavnega financerja – Mestno občino Maribor.

Za delovanje so nam v prvem trimesečju namenili 182 tisoč evrov, potrjen načrt pa je predvideval porabo 818 tisoč evrov,” je zapisala Hvalčeva, ki naj bi jo likvidnostne težave neuradno celo presenetile. Mariborskega župana Franca Kanglerja nam včeraj popoldne za mnenje ni uspelo priklicati.

Postalo mi je jasno, da bo vse skupaj zabredlo v zadovoljevanje sebičnih interesov.
Simon Kardum

Naročila strokovno mnenje
Čeprav v zavodu nimajo denarja niti za nakup osnovne računalniške in pisarniške opreme, pa je poslovna direktorica naročila strokovno mnenje, ki naj bi ovrglo sume o netransparentno sklenjenih pogodbah z zunanjimi izvajalci brez javnega razpisa. Pogodbe so razburile tudi članico sveta zavoda Barbaro Koželj Podlogar z ministrstva za kulturo, ki je po poročanju TV Slovenija že zahtevala, naj ji v dveh tednih dostavijo vso sporno dokumentacijo.

Plenjenje denarja
Odstop. V petek je kot član programskega sveta zavoda Maribor 2012 odstopil Simon Kardum, sicer direktor ljubljanskega Centra urbane kulture Kino Šiška. “Postalo mi je jasno, da bo vse skupaj zabredlo v lokalpatriotsko plenjenje proračunskega denarja in v zadovoljevanje sebičnih interesov,” je zapisal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.