Slovenija
18 ogledov

Ideja prišla iz Londona

Organizatorji poudarjajo, da Odprti mikrofon ni tekmovanje, ampak priložnost za Žurnal24 main
Turneja Odprtega mikrofona. Priložnost za predstavitev v akustični izvedbi.

"Odprti mikrofon je druženje, povezano z glasbo in akustičnimi nastopi v živo. Idejo smo pripeljali iz Londona, namen pa je igranje, povezovanje glasbenikov, druženje in informiranje o glasbi," pravi Javor Škerlj Vogelnik, eden od ustanoviteljev sklopa dogodkov, znanih pod imenom Odprti mikrofon, ki se bo v petek, 22. aprila, ustavil v koprskem Pubu 33.

Odprta turneja za vse, ki se želijo preizkusiti v nastopu različice unplugged (izklopljeni), se odvija v vseh večjih slovenskih mestih, Pub 33 pa je že sicer znan po tem, da se tam vsak konec tedna odvijajo koncerti.

Brez tekmovanja do nagrad
Za nastop na Odprtem mikrofonu mora biti vsa glasba odigrana v živo brez matric, nastop pa naj bi trajal približno 20 minut, okvirno od štiri do pet pesmi. Na koncu nastopov se ne izbirajo zmagovalci, temveč se žrebajo nagrade sponzorjev, med katerimi so nekatere namenjene tudi publiki.

Najboljši na Otočec
Sklepni dogodek bo maja v ljubljanskem Kinu Šiška, na katerem je decembra lani nastopila tudi obalna skupina Eskobars, nekateri izmed sodelujočih spomladanske Odprte turneje 2011 pa bodo lahko igrali na festivalu Rock Otočec.

Interesenti se prijavijo z avdioposnetkom katerekoli vrste, podatki nastopajočih (ime, priimek in igrani inštrumenti), kontaktnimi podatki in pripisom Za Odpri mikrofon Koper – prek elektronskega naslova info@odprti.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.