Slovenija
21 ogledov

Ideje so, rešitve ni

Dopoldne bazen obiskujejo predvsem osnovne šole, veliko pa je tudi individualnih Žurnal24 main
Energetsko potraten, dotrajan in potreben obnove.

Stroški vzdrževanja plavalnega bazena so postali večji kot prihodki, zato Občina Železniki skupaj z upravljalcem Javnim zavodom Ratitovec in lastnikom Krajevno skupnostjo Železniki išče rešitev za nastali položaj. Bazen namreč na leto prinese okoli 50 tisoč evrov izgube.

“V bazen bo v naslednjih letih treba vložiti kar precej denarja. Ena rešitev je, da se njegove celovite obnove loti občina, druga pa, da bi našli zasebnega partnerja, ki bi se lotil obnove ter bazen nadgradil z manjšim hotelom in restavracijo,” je povedal župan Mihael Prevc.

Manjka jim otroški bazen
Obisk. Lani je bazen obiskalo 8.500 individualnih kopalcev, kar je skoraj tri tisoč manj kot predlani. Razlogi so gospodarska kriza, pomanjkanje dodatnih vsebin in otroškega bazena.

Nagibajo se predvsem k drugi možnosti, saj bo občina obnovo zelo težko financirala. Čakata jo namreč zahtevna obnova šol in gradnja prizidka k vrtcu, zato bodo imele v prihodnjih letih prednost te investicije. Občina bo opravljala le nujna vzdrževalna dela, da bo bazen lahko obratoval.

Natečaj za prenovo bazena
Decembra so razpisali natečaj za idejno rešitev prenove dotrajanega in energetsko potratnega plavalnega bazena. “S tem natečajem smo dobili ideje, kako bi bazen lahko preuredili, ne glede na to, kdo se bo prenove lotil. Ideje so, a žal rešitve še ni,” pojasnjuje župan. Nujno potreben je otroški bazen, 34 let star objekt pa bo treba preurediti tako, da bo energetsko bistveno manj potraten.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.