Slovenija
16 ogledov

Idejne rešitve študentov za videz trga

Na obzidju ob cerkvi so študentje poskušali začutiti utrip kraja in življenje tr Žurnal24 main
Ureditev. Pripravili bodo štiri ideje, ki bodo pristojnim na občini v pomoč pri odločitvah.

Župan Rupert Gole, sicer tudi sam predavatelj na ljubljanski fakulteti za arhitekturo, je v Šentrupert povabil štiri skupine študentov četrtega letnika, ki bodo do poletja v sklopu predmeta Prenova arhitekture in konservatorstvo pod mentorstvom Ljuba Laha pripravili štiri idejne rešitve ureditve trga v Šentrupertu. Te bodo podlaga za nadaljnje 
odločitve o urejanju trga.

S hišo ali brez nje
"Pričakujemo, da bodo celovito obdelali območje ožjega jedra, to pomeni trg in tudi ulice, ki se iztekajo iz njega, prav tako programske vsebine na trgu. Verjetno bomo videli različice s hišo na trgu in brez nje. Pustili se bomo presenetiti," je povedal Gole, ki je prvi od štirih skupin predstavil tudi zgodovino kraja.

Lah je pojasnil, da je tovrstna delavnica idealna priložnost, da se delo študentov na fakulteti poveže z vsakodnevno prakso. "To je za lokalno skupnost tudi dobro izhodišče, kako se lotiti problema. Prek dela študentov pa lahko celo preveri svoja izhodišča in stališča," je dejal Lah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.