Slovenija
18 ogledov

Identificirali so že 153 žrtev

V začetku meseca so našli rep letala, v katerem so bila trupla potnikov. (Foto: Žurnal24 main
Preiskovalcem uspelo identificirati 153 žrtev nesreče od skupno 228.

Francoski preiskovalci so uspeli identificirati 153 žrtev od skupno 228 potnikov, ki so umrli v letalski nesreči letala Air France leta 2009.

Petdeset trupel so identificirali takoj po nesreči, 103 pa so identificirali potem, ko so locirali kraj nesreče. Aprila letos so jih tako po dveh letih potegnili iz morja.

Kriva naj bi bila pilota

Točen vzrok nesreče še ni znan. Končno poročilo naj bi bilo objavljeno predvidoma v sredini prihodnjega leta. Pred časom so se v javnosti pojavili posnetki, ki prikazujejo pogovor med pilotom in kopilotom. Podrobnosti preiskave in nesreče je razkril francoski inštruktor letenja Jean-Pierre Otelli. Glavni pilot Dubois je bil v času, ko so se začele težave, ravno na odmoru. Potreboval je kar nekaj časa, da se je vrnil v kabino. Ko so spoznali, da so v resnih težavah, je zavladala panika, mrzlično iskanje rešitve in na koncu nezaupanje, ko so spoznali, da je vsak trud zaman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.