Slovenija
11 ogledov

IE in FF skoraj izenačena

S hrošči in podobnimi težavami so programerji že opravili, poročajo na Mozillini Žurnal24 main
Konec junija je 48 odstotkov slovenskih uporabnikov spleta za brskanje po spletu uporabljajo Internet Explorer (IE), 46 odstotkov pa Firefox (FF).

Po raziskavi podjetja iProm na prvem mestu še vedno ostaja brskalnik IE, ki ga uporablja 48 odstotkov slovenskih uporabnikov. Različica 6 je bila v začetku leta še v rahli prednosti pred različico 7, sedaj pa sta obe že izenačeni. Najnovejšo različico 8 uporablja že osem odstotkov uporabnikov.

Brskalnik Firefox se še vedno vztrajno približuje IE, saj ga uporablja že 46 odstotkov uporabnikov. Kar 42 odstotkov teh jih prisega na najnovejšo različico brskalnika, medtem ko različico 2 uporabljajo le še štirje odstotki uporabnikov.

Med slovenskimi uporabniki spleta na veljavi pridobiva tudi Googlov brskalnik Chrome. Med brskalniki, ki jih uporablja odstotek ali manj uporabnikov, pa najdemo Opero, Safari, Netscape ...

V iPromu so preverili tudi, kateri operacijski sistem uporabljajo obiskovalci spletnih medijev. Na tej lestvici še vedno premočno vodi operacijski sistem Windows XP z 79 odstotki, sledi pa mu Windows Vista z 17 odstotki, kar je v primerjavi z januarjem tri odstotne točke več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.