Slovenija
610 ogledov

Igor Pirkovič ni več urednik Tednika

Igor Pirkovič ni več urednik oddaje Tednik, v kateri je objavil prispevek o Thompsonu.

Jelena Aščič | Avtor: Facebook Facebook
Igor Pirkovič s 30. 5. 2017 ni več urednik oddaje Tednik, so potrdili na RTV Slovenija. 

"Odgovorni urednici Informativnega programa Televizije Slovenija Jadranki Rebernik je namreč podal odstopno izjavo, ki jo je sprejela," pojasnjujejo v službi za odnose z javnostjo RTV Slovenija

Začasno bo v. d. urednice Tednika Jelena Aščić, Igor Pirkovič bo prevzel nove delovne naloge v Informativnem programu Televizije Slovenija v skladu s svojo pogodbo, še sporočajo z nacionalke.

Intervju s Thompsonom

Thompson | Avtor: Pixsell Pixsell
Igor Pirkovič, ki je dolgoletni novinar in urednik, je za oddajo Tednik pripravil prispevek o hrvaškem pevcu Marku Perkoviću Thompsonu. V prispevku v katerem je nastopal le Thompson - njegov koncert je bil nedavno v Mariboru prepovedan - ga je Pirkovič predstavil kot velikega domoljuba, ki nima nič skupnega z nacizmom.

Varuhinja: Kršil načela nepristranskosti in verodostojnosti

Na predlog programske svetnice Jedrt Jež Furlan so o prispevku razpravljali na komisiji za informativni program. Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev na RTV Slovenija Ilinka Todorovski pa je na seji Programskega sveta Radiotelevizije ocenila, da je avtor prispevka, urednik Tednika Igor Pirkovič, kršil načela nepristranskosti, verodostojnosti, odgovornosti in pravičnosti.

Svetniki so tako v razpravi kot z izglasovanimi sklepi pritrdili stališčem varuhinje. Izrazili so tudi pričakovanje, da bo vodstvo zavoda na čelu s Kaduncem na junijski seji poročalo o ukrepih, ki jih bo sprejelo v zvezi s prispevkom o Thompsonu, je poročal STA.

Od prispevka o Thompsonu so se ogradile tudi novinarke Tednika, ki so na facebooku zapisale: "Novinarke Tednika želimo pojasniti nekatera dejstva glede objave prispevka o Marku Perkoviću Thompsonu v oddaji Tednik. Ker se je v javnosti in tudi na seji Programskega sveta RTV Slovenija odgovornost za prispevek pripisovala celotnemu uredništvu Tednika, poudarjamo, da je prispevek izključno avtorsko delo urednika Tednika Igorja Pirkoviča. Pri pripravi prispevka ni sodeloval nihče drug iz uredništva, prav tako nihče iz uredništva ni imel možnosti vplivati na vsebino prispevka."

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 30
  • Buca Dunlop 08:40 03.junij 2017.

    https://youtu.be/csHsa4F_MHk

  • Buca Dunlop 08:33 03.junij 2017.

    Končno nekdo, ki je imel jajca,ampak žalostno za nas Slovence! Slovencelje, be

  • Buca Dunlop 08:33 03.junij 2017.

    Končno nekdo, ki je imel jajca,ampak žalostno za nas Slovence! Slovencelje, be