Slovenija
47 ogledov

Igra za svetlobo

Monika pravi, da s povečevalno lupo dela nemoteno. Za elektronsko potrebuje pet Žurnal24 main
Dobrodelno. Monokomedija bo Moniki pomagala do elektronske lupe.

"Verjamem, da bo predstava dobro obiskana, jaz pa bom korak bliže elektronski lupi," je optimistična Monika Balon iz Brežic, ki ima težave z vidom.

Monokomedija
Bužec on, bušča jaz
. Monokomedija v izvedbi Saše Pavček, ki jo organizira Lions klub Krško, bo jutri ob 18. uri v Kulturnem domu Krško. Vstopnina je 13 evrov, izkupiček od predstave pa bo namenjen Moniki in drugim ljudem v stiski.

Zdaj uporablja lupo, ki so ji jo posodili na Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Novo mesto. Njim jo je poklonil novomeški lions klub, krški lionsi pa bodo z jutrišnjo predstavo Bužec on, bušca jaz poskušali pomagati Moniki in še nekaterim pomoči potrebnim. Monika za elektronsko lupo potrebuje dobrih pet tisoč evrov.

Noče biti "bušca"
Monika je prek javnih del zaposlena na oddelku za gospodarstvo Občine Krško, kjer se odlično počuti. A preden je prišla do sem, je prehodila trnovo pot odkrivanja bolezni in poznejše rehabilitacije. "Pri 15 letih sem začela videti megleno, nisem več videla na tablo, okulist pa je moje težave pripisal zaljubljenosti," se zdravnikove neresnosti z grenkobo spominja Monika. "Pred koncem prvega letnika sem pristala v bolnišnici in takrat so odkrili, da imam očesno bolezen, s katero bom morala živeti vse življenje," pripoveduje Monika, ki ni vrgla puške v koruzo.

Pomaga si z lupo
Dokončala je srednjo šolo in ekonomsko fakulteto, se spopadla z zaposlitveno rehabilitacijo in do konca leta ima zagotovljeno službo. "S povečevalno lupo delam nemoteno," pravi Monika, ki na cesti ne prepoznava ljudi, saj vidi le obrise njihovih obrazov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.