Slovenija
34 ogledov

Igrajo se v nekdanji kuhinji

Županu Darku Menihu so otroci v oddelkih šoštanjskega vrtca ob obisku ponujali t Žurnal24 main
Povečan vpis. V vrtcih največ otrok do zdaj. Poleti uredili nove oddelke, nov vrtec tudi v vili Mayer.

Zaradi povečanega vpisa v šoštanjski vrtec so morali na občini med počitnicami iskati lokacije za nove oddelke. “Enega smo po dogovoru s šolo zagotovili v Topolšici, kjer so zdaj štirje oddelki vrtca, še tri pa smo uredili v Šoštanju. S sanacijo kuhinje v nekdanji osnovni šoli Bibe Röcka so tri skupine dobile nove prostore. Še julija je marsikdo skeptično pogledoval na gradbišče, a je bilo prejšnji teden vse nared za vselitev malčkov,” je vesela ravnateljica Vrtca Šoštanj Milena Brusnjak. Občina je za sanacije odštela dobrih 55 tisoč evrov, pri delih pa jim je pomagala tudi termoelektrarna.

Nov vrtec
“Mnogi, ki se spominjajo kuhinje še iz svojih šolskih časov, niso mogli verjeti, kaj se da urediti v tako kratkem času,” pravi župan Darko Menih, ki bo sredi meseca predstavil idejni projekt za nov vrtec v vili Mayer. “V 21 oddelkih Vrtca Šoštanj, od teh jih je 15 v Šoštanju, štirje so v Topolšici, dva pa sta v Gaberkah, je letos 352 otrok, kar je največ doslej,” pa pojasnjuje Tjaša Rehar z Občine Šoštanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.