Slovenija
12 ogledov

Igrajo se z živci

Na včerajšnjem rednem sestanku Šaleškega odbora za pomoč občankam in občanom so Žurnal24 main
Stiske. Na seznamu pomoči potrebnih že skoraj 1.200 ljudi.

Upala sem, da bom lahko otrokoma – oba sta srednješolca – kupila mesečno vozovnico do Celja, a ker nakazila še ni, jima vsako jutro sproti dam denar za vozovnico, da sta v šoli pravočasno, za nazaj domov pa ju prosim, naj gresta na štop,” nam zaupa ena od mater, zaposlenih v Vegradu, ki skupaj z drugimi še vedno čaka na obljubljeno poplačilo dela junijskih plač.

Dobesedno igrajo se z živci ljudi,” pravi sindikalist Srečko Čater, ki kljub vsemu upa, da bodo delavci Vegrada danes dobili denar na svoje račune.

Oblegana javna kuhinja
Medtem se v Velenju še vedno ukvarjajo z vse večjimi stiskami ljudi. Včeraj se je znova sestal tudi Šaleški odbor za pomoč občankam in občanom. Po podatkih centra za socialno delo je na seznamu pomoči potrebnih trenutno 1.162 ljudi, med njimi delavci Vegrada. “V skladišču je le še 20 paketov prehrane in pralnega praška. Čakamo na nove kvote,” pravi predsednik Rdečega križa Jože Kožar.Največ je prošenj za plačilo položnic za prostovoljno zdravstveno zavarovanje,” pove Milica Kovač iz velenjskega Karitasa in doda, da bo Škofijska karitas za to potrebovala osem tisoč evrov. Delavcem v stiski v velenjski javni kuhinji bodo še do konca meseca delili tudi tople obroke. Teh so od 26. julija do konca avgusta razdelili skoraj pet tisoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.