Slovenija
19 ogledov

Igralnica potrebuje transfuzijo

gor_kitek_res_190409 Žurnal24 main
Blejska igralnica. Brez vnovične dokapitalizacije ogrožena delovna mesta.

Casino Bled dobro leto po 1,5 milijona evrov težki dokapitalizaciji nujno potrebuje še drugo. Za prvo je s stvarnim vložkom poskrbel Gold Club iz Sežane, ki je vnovič pripravljen dokapitalizirati, a tokrat igralnica potrebuje finančno injekcijo.

Država, oziroma Slovenska odškodninska družba (Sod), ki je 46,5-odstotna lastnica igralnice, interesa za dokapitalizacijo nima, prav tako ni naklonjena nameri, da bi zanjo še drugič poskrbel Gold Club, ki ima 43-odstotni lastniški delež.

Igralnica po besedah predsednika uprave Borisa Kitka potrebuje vsaj pol milijona evrov dokapitalizacije v denarju. “Če je država ne želi dokapitalizirati, naj to dovoli vsaj tistemu, ki to želi, sicer bomo morali drastično znižati stroške. To posledično pomeni tudi odpuščanja in po najslabšem scenariju stečaj,” je pojasnil Kitek.

Različno o dokapitalizaciji
Gold Club bi imel z dokapitalizacijo največ 50-odstotni lastniški delež. “Postati želi večinski lastnik, za kar pa bi se morala spremeniti zakonodaja,” je dejal Kitek. Različni pogledi na dokapitalizacijo naj bi pripomogli tudi k nedavnemu odstopu predsednice nadzornega sveta (NS) Melite Malgaj (Sod). “Pojavila so se razhajanja med njo in preostalimi člani NS, saj ni bila za naše rešitve,” je poudaril Kitek in potrdil, da je igralnica lansko leto končala z milijonom evrov izgube. "Večina – 750 tisoč evrov – je izgube od amortizacije, preostalih 250 tisoč evrov pa od tekočega poslovanja,” je pojasnil.

Lastniki se bodo na skupščini sestali predvidoma konec februarja ali v začetku marca, ko bodo imenovali tudi novega člana NS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.