Slovenija
22 ogledov

Igranja še ne dovolijo

Bralka je na otroškem igrišču v novem Severnem mestnem parku opazila otroke in s Žurnal24 main
Park. Otroci in starši ne upoštevajo tabel, ki prepovedujejo uporabo igral.

Čeprav uporaba igral še ni dovoljena, se na igrišču v novem Severnem mestnem parku vsak dan igra več otrok in staršev, je opazila bralka. Table z opozorilom so postavljene ob igralih, ki sicer niso zaščitena.

Čakajo dovoljenje
Kot so pojasnili na Mestni občini Ljubljana (MOL), je otroško igrišče v celoti opremljeno, postavili pa so tudi vso urbano opremo.

“Kljub temu smo uporabo igral zaradi varnosti uporabnikov prepovedali do opravljenega tehničnega pregleda in izdaje uporabnega dovoljenja,” so povedali v mestni službi za razvojne projekte in investicije. Dodali so, da je do izdaje dovoljenja objekt še vedno del gradbišča.

Del igrišča tudi ladja

Igrala. Med igrali v novem Severnem mestnem parku je tudi ladja s plezalom, ki je del igrišča na temo morja na vzhodni strani. Celotno igrišče je sicer veliko nekaj manj kot tisoč kvadratnih metrov.

Na vprašanje, ali se jim zdijo table dovolj dobra zaščita oziroma opozorilo, so odgovorili, da tudi sami menijo, da table niso najprimernejše, vendar drugega ustreznega načina niso našli.

“Otroško igrišče je v središčnem delu parka, prek katerega poteka tudi glavna parkovna povezava med Linhartovo in Vilharjevo cesto, zato bi morali prekiniti prehod po tej povezavi,” pa so razložili, zakaj niso kako drugače preprečili igre na igralih. Nekaj so jih sicer posebej zaščitili, vendar so, kot so pojasnili, ljudje zaščito takoj odstranili.

Za zdaj obiskovalci nobenega igrala niso kakorkoli uničili, prav tako se med igro nihče ni poškodoval.

“In si tudi v prihodnje želimo, da se to ne bi zgodilo,” so še dodali na MOL.

Odprtje v načrtu ta mesec
Uradno odprtje igrišča je sicer predvideno še ta mesec, so na MOL povedali marca. Ureditev celotnega parka jih je stala 1,1 milijona evrov, od tega so za igrala namenili 150 tisočakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.