Slovenija
10 ogledov

Igrice s streho za 350 družin

Kljub napovedim, da se bodo prve družine od 350 vselile avgusta in septembra, je Žurnal24 main
Celovški dvori. Vegrad ne da zemljiškoknjižnih dovolil. Zakaj, ne pove nihče.
Še brez dogovora
Penali. Ker Vegrad MOL stanovanj ni pravočasno predal, se je nabralo za slabe tri milijone evrov penalov. Za milijon evrov je občina dobila še sedem stanovanj, za drugo pa dogovora še ni.

Kdaj se bodo prvi stanovalci vselili v Celovške dvore, še ni znano. “V enem tednu bomo uredili,” je včeraj napovedal ljubljanski župan Zoran Janković, ki več o tem, zakaj Vegrad ne da zemljiškoknjižnih dovolil, ni želel povedati, prav tako ne, ali je rešil težave s priklopom dvigal, ki so nujna za vselitev.

Vegrad se je zavaroval
Izjav po telefonu ne dajem. Z Mestno občino Ljubljana (MOL) smo se dogovorili, da bomo pogodbene obveznosti izpolnili v nekaj dneh,” je o težavah pri predaji stanovanj povedal direktor Vegrada Boris Medved.

Kaj bi lahko bil razlog, da Vegrad ne želi dati zemljiškoknjižnih dovolil MOL in njenemu stanovanjskemu skladu, smo vprašali nepremičninskega agenta Jožeta Poplatnika: “Če je bila kupnina v celoti plačana, bi jih moral dati. Ko pa so kupci še kaj dolžni, se prodajalci na ta način zavarujejo.” Janković je pred kratkim potrdil, da Vegradu še niso plačali 4,4 milijona evrov kupnine, ker stanovanj še vedno niso prevzeli. Poplatnik je ob tem poudaril, da brez teh dovolil ni mogoče vpisati lastninske pravice v zemljiško knjigo ali razpolagati z nepremičninami.

Danes pričakujemo odgovore, ali je ta dolg kriv, da Vegrad ne da dovolil in ali bo MOL dobre štiri milijone do naslednjega tedna plačala.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.