Slovenija
22 ogledov

Igrišče na mivki razburja nadzornike

Marko Diaci občinski upravi očita skrivanje poročila o opravljenem nadzoru v zve Žurnal24 main
Neracionalna investicija. Igrišči preplačani, izvedensko mnenje pa za zdaj še skrivnost.

“Dve igrišči na mivki naj bi po predračunu stali 61 tisoč, na koncu pa naj bi zanju plačali kar 113 tisoč evrov. Menimo, da je bila investicija za skoraj enkrat preplačana,” opozarja Marko Diaci, svetnik SMS in vodja odbora za proračun in občinsko premoženje (OPOP) v Občini Šentjur.

Gre za igrišče pri osnovni šoli v Hruševcu, kjer so bile, kot dodaja Diaci, končne rešitve drugačne od predvidenih in spremenjene med gradnjo, kar izhaja iz gradbenih dnevnikov.

“Čeprav je izvedenka poročilo o nadzoru občini posredovala že 15. marca in ga je nadzorni odbor (NO) obravnaval že dvakrat, rezultata še ne vemo, zato sklicujem izredno sejo OPOP, saj je očitno, da občinska uprava podatke skriva,” pravi Diaci.

“Izvedensko poročilo je naročil in z njim razpolaga NO, ki ga je vključil v osnutek poročila o pregledu investicije gradnje teh igrišč. V torek je NO osnutek poročila potrdil in ga bo posredoval občinski upravi skupaj z izvedenskim mnenjem,” pa na očitke o skrivanju odgovarja Jože Palčnik, direktor občinske uprave.

Župan Štefan Tisel na očitke o neracionalni porabi proračunskega denarja odgovarja: “Nisem gradbeni strokovnjak. Se pa veselim rezultata nadzora, ki ga bom komentiral, ko bo ta na moji mizi.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.