Slovenija
72 ogledov

Igrišče preplačano

Sodna izvedenka Milenka Špenger Benko ter nadzornika Rudi Gajšek in Marija Budiš Žurnal24 main
Negospodarno. Odbor za proračun ugotavlja negospodarno ravnanje z denarjem davkoplačevalcev.

Odbor za proračun (OP) in občinsko premoženje se je na včerajšnji seji seznanil z izvedenskim mnenjem glede gradnje igrišča na mivki, ki ga je izdelala Marinka Špenger Benko iz Prevalj. “Mnenje sem izdelala tako, da sem primerjala ponudbe samostojnega podjetnika, ki je za enako rekapitulacijo del izdelal ponudbo v višini dobrih 33 tisoč evrov, delniška družba za slabih 26 tisoč, družba z omejeno odgovornostjo pa za dobrih 29 tisoč evrov. Ugotavljam, da bi optimalna vrednost projekta znašala največ 77 tisoč evrov,” meni Špenger Benkova.

“Iz izvedenskega mnenja izhaja, da je občina ravnala negospodarno, saj je za igrišče plačala 113 tisoč, celoten strošek gradnje pa je znašal kar 133 tisoč evrov,” ugotavlja predsednik OP Marko Diaci. Tak sklep je OP tudi sprejel.

Za odbor prezgodaj

Razliko med dokumentacijo, ki jo je predložila občina, in izvedenskim mnenjem je že ugotovil tudi nadzorni odbor (NO), a je podpredsednica Marija Budiša previdna. “Govoriti o tem, ali je NO ugotovil večja ali manjša odstopanja, je prezgodaj,” meni. “Če bo ugotovljena negospodarnost, bo moral NO o tem poročati ministrstvu za finance in računskemu sodišču. Če pa bo ugotovil še hujše kršitve, mora o tem obvestiti tudi organe pregona,” pa meni član OP Anton Vrečko.

Odzivno poročilo še pišejo

“Dejstvo je, da postopek pri NO še ni končan, občinska uprava pa še dela odzivno poročilo, zato o tem kaj več ne morem povedati. Proceduro je pač treba spoštovati. Nikakor pa nas ne moreta voditi emotivnost in jeza, ki vodi člane OP,” pa poudarja Edi Peperko, ki se je seje udeležil namesto direktorja občinske uprave, medtem ko župana Štefana Tisla ni bilo.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.