Slovenija
24 ogledov

Ilirija vs. Pegan-Petkovšek

Ta teden so izbrali zmagovalno arhitekturno rešitev za gimnastični center Pegan- Žurnal24 main
Kot kaže, bosta plavalni in gimnastični center, bila bitko za evropske milijone.

Ministrstvo za šolstvo in šport (MŠŠ) bo nov razpis za sofinanciranje športne infrastrukture objavilo predvidoma marca. Na voljo bo okoli 6,5 milijona evrov, od tega 5,5 milijona evropskih sredstev. Kot kaže, se bo Mestna občina Ljubljana (MOL) prijavila s plavalnim centrom Ilirija, Gimnastična zveza Slovenije pa z gimnastičnim centrom Pegan-Petkovšek. Na zadnjem takem razpisu je sicer vse – 9,4 milijona evrov – dobila MOL za nogometni stadion v Stožicah.

Gimnastični center v športnem centru Svoboda na Viču bo po ocenah stal okoli 7,5 milijona evrov in bo, če bo vse potekalo v skladu s terminskim načrtom, zgrajen do konca naslednjega leta, napoveduje Edvard Kolar, generalni direktor Gimnastične zveze Slovenije.

Podobno je za Ilirijo napovedal Marko Kolenc, načelnik občinskega oddelka za šport: "Pričakujemo, da bomo za ta projekt pridobili evropska sredstva in da bo projekt končan do leta 2013." Športni del tega projekta (ob njem bodo gradili tudi garažno hišo) je po ocenah dosti dražji, saj naj bi stal okoli 30 milijonov evrov, je že pred časom ocenil Janez Sodržnik, ki je vodil ta projekt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.