Slovenija
18 ogledov

Ima dober občutek

Duša Trobec Bučan Žurnal24 main
Današnji pogovor Pahorja in kandidatke za naslednico Gjerkeša ni prinesel končne odločitve. Jutri usklajevanje v koaliciji.

"Imela sva več kot dve uri dolg pogovor. Občutek imam dober, kar se tiče mojih odgovorov. Kar se tiče odločitve, pa ne vem. Mislim, da mora služba ostati samostojni resor, tudi zavoljo Evropske komisije," je po sestanku s premierjem Borutom Pahorjem dejala Duša Trobec Bučan, kandidatka za naslednico ministra za lokalno samoupravo in regionalno politiko Henrika Gjerkeša.

Ali bo "neministrica", odloča DeSUS
"Pahor je bil zelo odkrit," je še dejala Trobec Bučanova po pogovoru. Na vprašanje, ali bi bila pripravljena voditi resor, čeprav ne v vlogi ministrice brez listnice, pa je odgovorila, da je to stvar DeSUS-a, saj jo predlaga stranka.

Temeljit pogovor
Iz Pahorjevega urada so sporočili, da sta imela premier in Trobec Bučanova temeljit pogovor. Jutri bo glede kandidatke steklo tudi koalicijsko usklajevanje, odločitev pa naj bi sprejel v prihodnjih dneh.

Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec je po sestanku dejal, da bodo vztrajali pri imenovanju Trobec Bučanove, in ponovil, da bodo v nasprotnem primeru zapustili koalicijo. Sicer se strinjajo, da bi bilo racionalno zmanjšati število ministrstev, vendar pa želijo, da njihova stranka pri tem ohrani enako število ministrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.