Slovenija
61 ogledov

Ima društvo, policija pa nič

Zavašnik je obtožen predložitve ponarejene odločbe o podaljšanju obratovalnega č Žurnal24 main
Zavašnik na begu. Ima Turistično društvo Steza - Šmarna gora, uporablja pa tudi elektronski podpis. Policija. “Preverili bi, ali se udeležuje skupščin, in izvedli njegovo prijetje.”

Sledi. Robert Zavašnik, ki je pravnomočno obsojen za smrt treh deklet pred lokalom Lipa in je že dve leti na begu, je zakoniti zastopnik Turističnega društva Steza - Šmarna gora. Na Agenciji RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes) so nam potrdili, da jim društvo vsako leto redno oddaja bilance in da torej ni pogojev, da bi ga izbrisali. Ker lahko letno poročilo podpiše le zakoniti zastopnik, so nam na Ajpesu potrdili tudi, da je poročilo res podpisano; Zavašnikov podpis je elektronski, smo izvedeli.

Sledi za Zavašnikom

Policija bi tako lahko Zavašnika morda že izsledila in prijela prek elektronskega podpisa, ki je očitno tudi po dveh letih še vedno aktiven, nam je potrdil IT-strokovnjak.

Druga sled, ki jo je za Zavašnikom mogoče najti kar na Ajpesu, pa je podatek, kdo je sestavil letno poročilo. Na Ajpesu imajo ime in priimek ter e-naslov osebe, ki je navedena, da je pripravila računovodski del bilanc letnega poročila. Ko smo ime preverili z Googlom, smo ugotovili, da ima ta oseba na Facebooku in Netlogu svoj profil.

Poleg tega se na spletu najdeta tudi naslov in telefon podjetja, ki mu pripada v letnem poročilu navedeni elektronski naslov. Ali, kdaj in kako (osebno ali zgolj po telefonu ali po e-pošti) je Zavašnik bil v stiku z računovodstvom, ki je pripravilo bilance, bi torej kriminalisti prav tako lahko brez težav preverili. A do zdaj policija sploh ni vedela, da ima Zavašnik še vedno aktivno društvo, ki deluje v Sloveniji.

Na Generalni policijski upravi sicer zagotavljajo, da preverjajo vse, da bi Zavašnika izsledili. “Če bi policija pridobila ali imela na voljo podatek, da ima iskani delež v neki pravni osebi, bi preverila, ali se udeležuje skupščin in sej ter v primeru potrditve informacije izvedla prijetje iskanega,” so pojasnili.

Društvo na parkirišču

Lipa | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Prav Zavašnikovo društvo naj bi skrbelo za plačljivo parkirišče pod Šmarno goro ob zdaj že več let zaprtem lokalu Lipa. Tako je vsaj razumeti table na parkirišču. A v resnici gredo evri, ki jih plača vsak, ki tam parkira, na račun podjetja RTZ - Movida, kot je razvidno z računa za parkiranje. Zastopnica in lastnica tega podjetja je Robertova mama Milica Zavašnik.

Strašen cenovni trik

Ker je bilo parkirišče do nedavnega precej drago – ura je stala 1,5 evra – so pohodniki raje parkirali kar ob cestah okrog Šmarne gore. Pred dvema mesecema je nato stekla “občinsko-turistična” akcija. Divja parkirišča so preprečili tako, da so ob cestah naredili kar nasipe (menda na občinski zemlji), ceno parkiranja ob Lipi pa spustili na privlačnih 50 centov in o tem naredili pravo malo medijsko kampanjo. A le dober mesec po tem je podjetna Zavašnikova ceno parkiranja seveda že dvignila, in to za sto odstotkov – zdaj ura stane en evro. In ker je vzpon na Šmarno goro in vrnitev težko opraviti v manj kot eni uri, vsak odšteje vsaj dva evra.

Komentarjev 4
  • kankan 22:40 29.avgust 2011.

    ker glavnine predhodne vsebine zaradi predolgega zapisa ni zajeto nadaljujem kronologijo:Junij 2011Pompozna razglasite odprtja novega parkirišča z tiskanimi letaki, v nakladi več sto kosovna račun davkoplačevalcev na privatnem parkirišču bivše diskoteke Lipa(znana po tragičnem primeru smrti deklet ...prikaži večt in pobega lastnika pred prestajanjem zaporne kazni v neznano)-objavljena novica v večini slovenskih medijev10.junij.20011Odvoritev parkirišča jer bila v prisotnosti dveh županov: župana Mestne občine Ljubljana- Zorana Jankovića in Medvod- Stanislava Žagara, ki sta se hvalila z parkirnino po 0,5 €/h, 12 junij 2011 Nasutje 2 m širokih in 1,5 m visokih kupov peska in zemlje na površine starega parkirišča na račun dakoplačevalcev.15.avgusta 2011Dan pred praznikom, ko se na Šmarno goro zgrinja množica ljudi, sta naša verodostojna župana na omenjenem parkirišču na privatnem zemljišču povečala ceno za parkiranje za 100% in to samo 2 meseca p

  • kankan 22:31 29.avgust 2011.

    Že 16.8.2011 sem na PROPLUS naslovil spodaj zapisano kronologijo, ki po mojem mnenju jasno kaže kakšne so povezave. Komentarja od strani PROPLUSA do sedaj še nisem zasledil.Obiskovalci Šmarne gore po poti »Čez Peske« so v večini starejši ljudje, predvsem ...prikaži večm upokojenci in družine z majhnimi otroci, ki ne zmorejo strmih poti prepredenimi z koreninami in skalami .Parkirnina 3 € za 2-3 ure, ki jih obiskovalci minimalno porabijo za pot na vrh gore in sestop z gore pa jim predstavlja eno dnevni strošek za prehrano.Staro parkirišče ni oviralo nikokogar, saj je bila parkirna površina široka ca 3metre.Marec 2011:Občina Medvode na račun dakoplačevalcev uredi parkirine prostore na makedamu v Vikrčah oz Spodnjih Pirničah na parceli 1060/11 – namenska raba je: površine cest, katere lastnik je »Javno dobro«, začasni upravljalec pa Občina Medvode Maj 2011Na vozilih, ki so pravilno parkirani se pojavijo letaki, da se pripravlja novo parkirišče.Junij 2

  • 1111 10:05 29.avgust 2011.

    ...če bi bil pravi interes pravosodja in policije za prijetje bi ga že zdavnaj...ampak, poglejte si kdo vlada tem dvem resorjem, pa vam bo vse jasno...ne krivite policiste, ker oni delajo samo tisto, kar jim je naročeno...