Slovenija
1329 ogledov

Ima komaj 23 let, pa je že specialni povratnik

lisice pripor aretacija Simbolična fotografija
Na veliko nakupoval pnevmatike, plačal jih ni.

Mariborski kriminalisti so v sredo k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru privedli 23-letnega moškega z območja Celja, ki je utemeljeno osumljen, da je med 31. januarjem in 19. februarjem letos storil osem kaznivih dejanj goljufij in en poskus tega kaznivega dejanja.

S kaznivimi dejanji je pridobil 85.000 evrov protipravne premoženjske koristi. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju za osumljenca odredil pripor.

Na veliko nakupoval pnevmatike, plačal jih ni

Osumljeni moški je oškodoval gospodarsko družbo, ki se območju Maribora prodaja pnevmatike in sicer z lažnim prikazovanjem dejanskih okoliščin. S tem je tam zaposlene zavedel, da so v devetih primerih izročili avtomobilske pnevmatike, ki pa jih ni plačal. Pnevmatike je naročeval po spletu, v imenu različnih in dejanskih pravnih oseb. Njihova imena je zlorabil, plačila pa je prikazoval z lažnimi oziroma ponarejenimi potrdili o spletnem bančnem plačilu, z namišljenimi in neobstoječimi transakcijskimi računi.

Zaposlena postala sumničava

V zadnjem primeru sta zaposlena oškodovane gospodarske družbe postala sumničava in o tem obvestila policijo, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Pri izvršitvi omenjenega kaznivega dejanja so identificirali še osumljenčevega sostorilca, 27-letnega moškega, prav tako iz okolice Celja. Tudi proti njemu je podana kazenska ovadba.

Privedeni 23-letni osumljenec je specialni povratnik kaznivih dejanj goljufij, zaradi katerih je bil v preteklih letih že večkrat pravnomočno obsojen. Za navedeno kaznivo dejanje goljufije je predpisana zaporna kazen od enega do osmih let. Za poskus tega kaznivega dejanja se storilec kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje. 

dezurni@srtyria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.