Slovenija
91 ogledov

Imajo več naročil

Martina Kuzmič pravi, da se število naročil povečuje, a to še ni znak dolgoročne Žurnal24 main
Lama Dekani. Zaposlujejo le za določen čas, saj razmere še niso stabilne.

 "V drugi polovici lanskega leta smo opazili povečanje naročil, zaradi česar smo morali zagotoviti dodatne delavce, pri čemer pa je prevladovalo zaposlovanje za določen čas in angažiranje prek agencij za posredovanje delovne sile. Razmere na svetovnem trgu pohištva so še vedno nestabilne in ne moremo še trditi, da je povečana prodaja v zadnjem trimesečju znamenje dolgoročne rasti," je pri opisovanju izboljšanja tržnih razmer previdna Martina Kuzmič, predstavnica za stike z javnostmi v Lami Dekani.

Zaposlenih jih je 355
Trenutno Lama skupaj s hčerinskimi družbami TitusPlus, Lama Avtomatizacija in Lama Inde zaposluje 355 delavcev (v mednarodni skupini TitusPlus, katerega del so, pa je deset podjetij s skupno 500 zaposlenimi). Njihov glavni prodajni proizvod je pohištveno okovje.

Iz izgube v dobiček
V skupini Lama bodo letošnje poslovno leto zaključili šele konec marca. V lanskem letu so dosegli 14 odstotkov čistih prihodkov od prodaje manj kot v poslovnem letu pred tem (nekaj čez 47 milijonov evrov). "Razlog za zmanjšanje tiči pretežno v splošni gospodarski krizi," pojasnjuje Kuzmičeva. Po drugi strani pa so v poslovnem letu med letoma 2008 in 2009 ustvarili dobiček (približno 355 tisoč evrov), medtem ko so marca 2008 končali z izgubo (250 tisoč evrov). Lama je za investicije v razvoj, tehnologijo in izboljšanje delovnih pogojev v lanskem poslovnem letu namenila tri milijone evrov, v tekočem letu pa bodo porabili predvidoma 2,6 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.