Slovenija
120 ogledov

"Imamo gnilo inšpekcijo"

Nihče ne govori o kakovosti predstave, sporna je bila promocija. (Foto: Promo) Žurnal24 main
Boštjan Troha je v promocijskem materialu Hrvatom pošiljal odlomke izvirnih broadwayskih skladb. Po besedah Rotovnika sta Troha in Horvatova zaslužila skupno 280 tisoč evrov. Naša inšpekcija še vedno ne ukrepa.

V Zagrebu je bilo še huje. "Vse so vedeli, gre za najbolj nesramno krajo denarja naivnih ljudi. Obljubljajo nebesa, podarijo pa vice," je zgrožen direktor Cankarjevega doma Mitja Rotovnik. "To je skrbno načrtovan nateg, tako kot je bil v Ljubljani z zavajajočim oglaševanjem."

Pohlep po denarju
A vendar je uspeh, če bi Mojca Horvat in Boštjan Troha predstavi razprodala in ljudje denarja ne bi zahtevali nazaj. Ker pa bodo morali vrniti denar, pa to najverjetneje ne bo uspešna produkcija. Boštjan Troha, ki bi moral vrniti denar slovenskim gledalcem, ki so tako zahtevali, tega ni storil, tržna inšpekcija pa se zavija v meglo. Kot pravi Rotovnik, imamo v Sloveniji "gnilo tržno inšpekcijo, ki nič ne naredi in nič ne ukrepa, si mulci vse upajo in Mojca Horvat z njimi".

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Predstave ponavlja"
Za mnenje smo povprašali tudi plesno strokovnjakinjo Barbro Drnač, ki je za zurnal24.si pojasnila, da si predstave v Zagrebu ni ogledala: "Predstav Mojce Horvat mi ni treba obiskati, ker jih vse poznam na pamet. Njena težava je v tem, da ponavlja stare predstave." Drnačeva, ki s Parado plesa že dolgo spremlja dogajanje na plesnem področju v Sloveniji in po svetu, trdi, da so koreografije Horvatove enake kot pred 15 leti. "Ampak ljudje so željni takšnih predstav, kot so muzikali," pravi Barbra Drnač.

Menda je Hrvoje Hum iz producentske hiše, ki je organizirala muzikal, Siriščeviću zagotovil, da je predstava dobra. Hum si je takšno mnenje ustvaril po ogledu ene izmed predstav v Cankarjevem domu. Tudi Barbri Drnač je zatrdil, da je predstava dobra in da gre za "medijsko natolcevanje" o nekakovosti. Drnačeva pa meni, da je Hum to storil zavestno, saj je vedel, da bodo v Zagreb pripeljali amaterje.

Boštjan Troha, ki je skupaj s Horvatovo uspel sedemkrat razprodati dvorani v Ljubljani in Zagrebu, je v promocijskem gradivu in na plakatih obljubljal profesionalne plesalce, teh pa Horvatova nima že nekaj let. "Njeni plesalci niso profesionalci, če za profesionalca ocenimo nekoga, ki od plesa živi," pravi Drnačeva. In dodaja, da njeni plesalci niso nič manj profesionalni kot plesalci Urške, Kazine ali drugih plesnih šol.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Tudi Rotovnik poudarja, da Horvatova ni nedolžna v tej goljufiji, saj je "partnerica in soorganizatorka Boštjana Trohe", tako, da oba natančno vesta, kaj sta izpeljala. "Mojca je enako pohlepna po denarju kot Troha," dodaja ogorčeni in razočarani direktor kulturnega hrama v Ljubljani, ki je s Horvatovo sodeloval dolga leta. Po njegovih besedah so se v programskem svetu prepozno zavedeli, kakšna promocija spremlja predstave v Cankarjeve domu. Ko so medijem pošiljali sporočila, da gre vendarle za plesno skupino Mojce Horvat, je Troha od medijev zahteval, naj iz promocijskih sporočil izbrišejo ime Horvatove.

Laži v promocijskem gradivu
Rotovnik je dejal, daj sta Horvatova in Troha v promocijskemu gradivu za hrvaški trg pošiljala povezave do odlomkov profesionalnih broadwayjskih izvajalcev. Kako bo ukrepala tamkajšnja tržna inšpekcija, bo znano v naslednjih dneh. Naša, kot omenjeno, za zdaj še ni ukrepala.

Vse kaže, da je Mojca Horvat bolj kot ustvarjalna koreografinja spretna menedžerka. "Ona je to storila zelo preračunljivo in z natančnim ciljem, hlastajoč za ciljnim denarjem. S tem projektom je zaslužila približno 200 tisoč evrov," še doda plesna strokovnjakinja Barbra Drnač, ki se čudi, kako Horvatova hodi po svetu z dvignjeno glavo in ne prizna, da predstava ni na ravni, na kakršni je bila promovirana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.