Slovenija
15 ogledov

Ime Dolenjska bo za vse

Rupert Gole (desno) je na svetu JV regije županskim kolegom razlagal, da je ime Žurnal24 main
Turizem. Celotna JV regija bo Dolenjska. Bodo prepričali Belokranjce?

Jugovzhodna (JV) regija, ki zajema Dolenjsko, Belo krajino in Kočevsko-ribniško, se bo odslej kot turistična destinacija predstavljala pod imenom Dolenjska in z geslom Drugačno doživetje. Odločitev za ime je projektna skupina Dolenjska.eu včeraj predstavila tudi svetu JV regije, ki ga sestavljajo župani 20 občin.

Najprej na sejem Tip
Predstavitev. Na sejmu Turizem in prosti čas (Tip), ki bo konec januarja v Ljubljani, bo Dolenjska nastopila kot edina regija partnerica. “To pomeni, da bomo kar najbolj izpostavljeni na vseh oglaševalskih prostorih in v medijih,” pravi Matjaž Pavlin, član projektne skupine Dolenjska.eu.

Belokranjcem ni pogodu
Greta Avguštin z Občine Črnomelj in Renata Brunskole, županja Občine Metlika, sta o imenu Dolenjska izrazili pomisleke, saj naj bi se Bela krajina v njem izgubila. “Daljša imena ali celo ime JV regija v turizmu ne pridejo v poštev, zato je treba pozabiti na politiko in najti učinkovito ime, ki se bo prijelo,” ju opozarja Matjaž Pavlin, član projektne skupine.

“Predlagamo, da znamko Dolenjska pripravljalci predstavijo turističnim ponudnikom v Beli krajini, kjer bodo lahko ti sami izrazili svoje morebitne pomisleke,” pravi Brunskoletova.

Celostna grafična podoba je zasnovana na steklenih jagodah, ki izhajajo iz halštatskega obdobja prazgodovine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.