Slovenija
12 ogledov

Ime Jože Pučnik ostaja

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Trenutno ne obstaja noben uraden predlog za preimenovanje letališča, odgovarja vlada poslanki SDS Jerajevi, glede pobude na Facebooku, da bi znova dobili Letališče Brnik.

"Ministrstvo za promet je preverilo stanje upravnih zadev in ugotovilo, da trenutno ne obravnava nobenega predloga ali pobude za spremembo imena Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana," odgovarja vlada poslanki SDS Alenki Jeraj glede pobude na Facebooku za preimenovanje letališča Jožeta Pučnika nazaj v letališče Brnik.

Pobuda se je na socialnem omrežju pojavila januarja, njeni pobudniki pa so utemeljevali preimenovanje z argumentom, da "Jože Pučnik ni ne narodni junak ne krajevno ime".

Ustanovitev skupine je predvsem zato zmotila poslanko Jerajevo, ker je med pobudniki tajnik stranke SD Uroš Jauševec. "Tovrstna poteza lahko daje vtis v javnosti, da se tudi Vlada Republike Slovenije zavzema za navedeno preimenovanje letališča," je takrat opozorila Jerajeva.

Glede Jauševca vlada ni zavzela stališča, saj "ne gre za formalni postopek ali predlog", zagotavlja pa, da letališče Jožeta Pučnika ostaja letališče Jožeta Pučnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.