Slovenija
4 ogledov

Ime Pahorjevega "krta" je znano

Borut Pahor Saša Despot
Novinar, ki je snemal premierja Pahorja med njegovim preklinjanjem, naj bi bil znan, čeprav v SD tega javno ne vedo. Avtor na Youtubeu posnetke umaknil. Stranka: Pahor se bo odločil o pregonu.

Izmed devetih novinarjev, ki so prisostovali na t. i. brifingu premierja Boruta Pahorja v Mariboru izpred dveh tednov, se je krog osumljencev hitro zožil na tri imena. Po poročanju Požarreporta pa naj bi bilo sedaj že znano, čigava snemalna naprava je napravila posnetek, ki se je kasneje znašel na Youtubeu. Na sestanku so sicer prisotvovali novinarji Mladine, Pop TV-ja (2), TV Slovenije, Dela, Večera, Info TV-ja, RTV Maribora in STA.

Izvedenec naj bi povedal svoje
V SD za Žurnal24 uradno niso želeli potrditi navedb, da vedo za avtorja. "Pri nas nismo izvajali nobenih preiskav, ki bi nas pripeljali do dotične osebe, saj nimamo ne znanja ne mehanizmov, da bi lahko 100-odstotno potrdili, s čigavo napravo so nastali posnetki. Od vsega začetka pa smo sumili tudi osebe, katerih imena se pojavljajo v medijih, vendar nimamo trdnih dokazov," je povedal predstavnik za odnose z javnostmi Andrej Hudoklin. Po nekaterih navedbah v medijih naj sicer premier Pahor novinarja, ki ga je snemal brez dovoljenja, naj ne bi sodno preganjal.

Požarreport sicer nasprotno poroča, da naj bi neimenovani izvedenec na podlagi fotografij, ki so nastale na srečanju, in kakovosti zvoka, uspel locirati, s katere naprave je slednji nastal.

Posnetke umaknil
Oseba aukn2011, ki je posnetke v skupni dolžini ene ure objavila na spletu, je vmes že umaknila posnetke s spleta, vendar so dostopni prek drugih uporabnikov.

Po nekaterih navedbah naj bi bilo v ozadju obračunavanje med SD in Zaresom, vendar v SD tega nočejo komentirati.

Kot je znano, na posnetku Pahor z novinarji razpravlja o prihodnosti Slovenije, pri čemer se poslužuje tudi dokaj sočnega izrazoslovja.

Komentarjev 1