Slovenija
140 ogledov

Imel je motiv, a ni kriv

Na Grmadi, kjer so postavljeni oddajniki in antenski sistemi, je deloval tudi pi Žurnal24 main
Motenje konkurenčnega radia. Podjetnik Srečko Puntar oproščen.

 

Po sodbi.
Zadovoljni. Puntarjev zagovornik Adam Molan je prepričan, da je razsodba pravična.
Nezadovoljni. Tožilka Nina Ribič se bo na razsodbo pritožila, družba Infonet oziroma Radio 1 pa bo zoper Puntarjevo družbo sprožila odškodninsko tožbo, je povedal njihov pooblaščenec.

Sodišče kljub obsežnemu postopku ni moglo ugotoviti, da je prav Srečko Puntar motil oddajanje signala Radia 1,” je oprostilno sodbo včeraj obrazložila okrajna sodnica Marija 
Breznik.

Srečko Puntar je bil namreč obdolžen, da je pred tremi leti s svojega rezervnega oddajnika motil signal Radia 1, s katerim je nekoč sodeloval. Čeprav sta zemljišče in objekt na Grmadi, kjer je oddajniški sistem krškega radia, od koder naj bi prihajale motnje, last Srečka Puntarja, pa se je v postopku pokazalo, da je direktorica radia obdolženčeva žena Marinka Puntar, večino tehničnih poslov pa naj bi vodil sin Tadej. “Vsi trije bi lahko imeli motiv za tako dejanje, toda v postopku je treba dokazati, da je to storil točno določeni,” je bila jasna sodnica, ki je plačilo stroškov za sodni postopek naložila davkoplačevalcem.

Stare zamere
Puntarjev radio šest let ni potreboval rezervnega oddajnika, potreboval ga je šele potem, ko je bil končan pravdni postopek s konkurenčnim radiem,” je dejala tožilka Nina Ribič. Puntar je zahteval, naj se konkurenčni radio umakne z Grmade, a je sodišče njegovo zahtevo zavrglo,” je pojasnila Ribičeva, prepričana, da se je zato Puntar zadeve lotil ilegalno.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.