Slovenija
16 ogledov

Imena bodo znana v petek

Janez Janša Saša Despot
Danes ničesar novega o imenih ministrov, uradno bodo znana v petek.

Po besedah predsednika SLS Radovan Žerjav danes niso dorekli imen ministrov nove vlade. Imena bodo razkrili v petek, pogajanja pa se bodo nadaljevala v četrtek. Kot je še dejal, koalicijska pogodba ostaja takšna, kot je bila napisana, kar pomeni, da bi tožilstvo ostalo pod pristojnostjo notranjega ministrstva.

Še pred sestankom je poudaril, da se morajo v koaliciji dogovoriti za soglasje. V SLS so po Žerjavovih besedah pripravljeni na pogajanja in kompromis. Potrdil je, da SLS glede na sedanji razrez ministrstev pripadata kmetijsko in gospodarsko ministrstvo.


Druge informacije o predvideni delitvi ministrskih mest si preberite na tej povezavi.

Kar se tiče pripojitve področja kulture drugemu ministrstvu, Žerjav meni, da je treba postaviti vsebino pred obliko. Upa še, da bo pri vlaganju veta na zakon o vladi, o čemer bo v sredo odločal državni svet, prevladal razum in da se ne bo ustavilo formiranje vlade.

Za NSi Slovenci po svetu in obramba

Matej Tonin – v imenu NSi se je pogajanj sicer udeležila predsednica stranke Ljudmila Novak – je potrdil, da drži okvirni dogovor, po katerem NSi pripada resor za Slovence po svetu in obrambno ministrstvo, "ampak dokler stvari niso dogovorjene, še vse ostaja odprto".

Dejal je, da danes tečejo prvi krog, koliko krogov bodo potrebovali, pa bodo še videli. Po njegovih besedah se morajo veliko stvari dogovoriti, saj se je nabralo precej vprašanj.

Glede prenosa tožilstva Tonin meni, da bo potreben še dodaten premislek. V NSi so se z obstoječim stanjem strinjali, prenos je predlagala Lista Virant, "zato je to predvsem vprašanje zanje". Gregor Virant pred pogajanji na novinarska vprašanja ni želel odgovarjati. 

 


 

 

Novinarji ne smejo stati niti pred vrati

 

 

 

V državnem zboru se koalicijski partnerji pogajajo o delitvi ministrskih resorjev. Virant brez izjav.

 

 

 

 

Popoldan so se začela pogajanja o delitvi ministrskih mest med koalicijskimi strankami. Pred pogajanji je predsednik SLS Radovan Žerjav dejal, da imajo za pogovore še dovolj časa, glede na to, da zakon o vladi še ni stopil v veljavo. Poudaril je, da se morajo v koaliciji dogovoriti za soglasje. V SLS so se po Žerjavovih pripravljeni na pogajanja in kompromis. Potrdil je, da SLS-u glede na sedanji razrez ministrstev pripadata kmetijsko in gospodarsko ministrstvo.

 

NSi Slovenci po svetu in obramba

 

 

 

Matej Tonin – v imenu NSi se je pogajanj sicer udeležila predsednica stranke Ljudmila Novak – je potrdil, da drži okvirni dogovor, po katerem NSi pripada resor za Slovence po svetu in obrambno ministrstvo, „ampak dokler stvari niso dogovorjene, še vse ostaja odprto“.

Komentarjev 8
  • Stolp 22:14 30.januar 2012.

    NE tralalalizmu!

  • izvedenec 21:53 30.januar 2012.

    skorumpirane tožilce v zapor

  • Stolp 21:53 30.januar 2012.

    Men je sam lepo vidt kako komunajzarji, razni izrodki in tisti s tralala pametjo pi*dite ob vsakih novi Janševi potezi. Kar tako naprej! You make my heart singing!