Slovenija
22 ogledov

Imenovanje Pirc Musarjeve se lahko zaplete

Nataša Pirc Musar Saša Despot
Nataša Pirc Musar za generalno direktorico RTVS imenovana včeraj, na vidiku zaplet, ki bi imenovanje lahko postavil pod vprašaj.

Sindikat kulturnih in umetniških ustvarjalcev namreč pred delovnim in socialnim sodiščem izpodbija zakonitost volitev treh članov programskega sveta in dveh članov nadzornega sveta RTVS, ki so jih izvolili zaposleni iz svojih vrst.

Če bi se izkazalo, da so bile volitve za člane programskega sveta, ki so jih iz svojih vrst izvolili zaposleni, nezakonite, se s tem postavi pod vprašaj zakonitost njihovega glasovanja v okviru sveta, pa pojasnjujejo v službi za odnose z javnostjo RTVS. Odločitev sodišča pričakujejo v kratkem.

Zadev ne pozna

Pirc Musarjeva zadeve, kot je dejala za STA, ne more komentirati, ker je ne pozna. Za zdaj pa velja, da bo štiriletni direktorski mandat nastopila 26. maja. Mandat informacijske pooblaščenke se ji sicer izteče sredi julija. A predčasni odhod z zdajšnje funkcije po njenih besedah ne bo povzročil težav. "Moji namestniki bodo od mene dobili polna pooblastila za vodenje vseh postopkov in tekočih zadev," je dejala.

Komentarjev 5
  • dragec 13:36 09.april 2014.

    direkten prenos aretacije plešastega,kako bi bilo lepo, a ne??

  • MSpro 22:53 08.april 2014.

    Le redkim uspe priti do 13. levela v 24 urah. Lahko tebi? Pojdite skakat na: s1.skijumpmania.com/r54836 (kopiraj v brskalnik)

  • ac-dc 21:04 08.april 2014.

    Tisto je South Park...prosim.