Slovenija
15 ogledov

Imitator Janše priklical Kosorjevo

Hrvaška premierka se je kljub službeni poti odzvala na klic. (Foto: Dejan Mijovi Žurnal24 main
Ali je težko priklicati hrvaško premierko Kosorjevo, če vam je ime Janez Janša, je preizkusil slovenski radijski voditelj in imitator nekdanjega premierja Denis Avdić.

Slovenski radijski moderator z Radia 1 Denis Avdić je poskušal ugotoviti, ali si lahko odpre vsa vrata s pravim priimkom. Kot je povedal za zurnal24.si, je na idejo prišel potem,  ko je naletel na novico, da če se v Rusiji pišeš Putin, priimek odpira marsikatera vrata. Odločil se je poklicati hrvaško vlado, natančneje premierko Jadranko Kosor.

Ko je poklical v njen urad, se je predstavil kot Janez Janša ter prosil, ali bi lahko govoril s premierko. Sogovornica na drugi strani mu je povedala, da je premierka na službenem potovanju, in ga prosila, ali lahko pusti svojo telefonsko številko in ga bodo poklicali nazaj.

Med čakanjem je bil Avdić, kot je povedal, zelo živčen, mislil je, da so telefonsko številko zagotovo preverili, ugotovili, da ni prava ter proti njemu sprožili postopek. A povratni klic je le dobil. Prevezali so mu premierko, ki ga je najprej lepo pozdravila in povedala: "S spoštovanjem, dober dan, Jadranka pri telefonu. V Budimpešti sem, na poti do letališča, vračam se z obiska."

Voditelj se ji je takoj predstavil s pravim imenom in povedal, da je hotel le preveriti, ali lahko do tako pomembne osebe pride s pravim priimkom. Kosorjeva mu ni zamerila in mu v smehu povedala, da je vesela, da sta se slišala, ter poslala pozdrave.

Odziva iz urada na potegavščino slovenskega novinarja za zdaj še ni, Avdić pa na to odgovarja: "Kosorjeva ni nič kriva, ona je odlično reagirala, za kar se ji bom pisno zahvalil. Njen urad pa bi se moral še marsikaj naučiti."

Na vprašanje, ali se boji, da bi imel zaradi klica kakšne težave, odgovarja, da misli, da ga ne bodo doletele.

Po navedbah tiskovne predstavnice SDS Katarine Culiberg se Janša na imitacijo še ni odzval. Prav tako ni znano, kako bo ravnal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.