Slovenija
1831 ogledov

Incident na DVK, okuženi Troha nadlegoval direktorja

Ladislav Troha in Dušan Vučko, incident na DVK slika zaslona
Skupina gibanja Osveščeni prebivalci Slovenije je danes prišla na sedež Državne volilne komisije (DVK), so za STA potrdili na DVK. Med njimi je bil Ladislav Troha, za katerega so izvedeli, da je okužen s koronavirusom. Ker se niso odzvali na pozive direktorja službe DVK Dušana Vučka, naj odidejo, ker ovirajo delo službe, so poklicali policijo.

Peterica moških je mimo varnostnika danes prišla v prostore DVK, pri čemer je Troha povedal, da je v imenu civilne družbe prišel nadzirat delo komisijo in spremljat njeno sejo. Direktor službe DVK Dušan Vučko je Trohi povedal, da je danes tam samo služba DVK in da DVK danes ne zaseda. Ob tem je Troho prosil, naj se odstrani, ker ovira delo službe DVK, je dogajanje za STA opisala predstavnica DVK za odnose z javnostmi Tina Hrastnik.

Potem ko je Troha naznanil, da ne bo šel nikamor, in po tem, ko ga je direktor službe DVK trikrat brez uspeha prosil, naj odide, so poklicali policijo, je dejala Hrastnikova. Ob tem je dodala, da so nato izvedeli še, da je Troha okužen z novim koronavirusom.

Če se bo izkazalo, da je Troha res pozitiven, je Vučko napovedal, da ga bo ovadil zaradi namernega širjenja nalezljive bolezni. 

Na spletnem portalu N1 so spomnili, da je Troha pred tremi dnevi na Facebooku razkril, da ima covid-19.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 12
 • sandi76 19:49 24.april 2022.

  Včasih so take lepo zložili v ustanove zaprtega tipa, pa je bil mir.

 • Avatar @narhist
  @narhist 19:23 24.april 2022.

  Žalostno gledat človeka, ki dnevno bije bitke, pa še vedno samo major. Bi mu pa lahko že pripeli kakšno generalsko zvezdico na ta dežni plašč.

 • jakec1575 18:27 24.april 2022.

  Mater je prijazen z njim. Varnostnik bi ga moral sam skipat ven. Se to se nam manjka da naslednji teden imamo v izolaciji ljudi ki nadzorujejo jansiste