Slovenija
49 ogledov

Indijansko poletje; koliko časa še?

vrt Žurnal24 main
Sončno vreme nas dobesedno razvaja zadnje dni; za november tudi danes visoke temperature. Vremenoslovci pravijo, da bo toplo vreme zdržalo še nekje do srede.

Danes popoldne se je živo srebro v številnih slovenskih krajih povzpelo nad 20 stopinj Celzija; v Novem mestu je temperatura še ob 16. uri znašala 22 stopinj Celzija. V Mariboru 21, v Ljubljani 18.

 

Po hladnem jutru, ko bodo temperature zjutraj znašale od 1 do 4, bo tudi jutri topel dan, tudi jutri bodo najvišje temperature od 17 do 21 stopinj Celzija.

 

Lepo vreme se bo v prihodnjem tednu nadaljevalo. “V torek, sredo in četrtek bo precej jasno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla, ki se bo lahko v jutranjih urah pojavljala tudi ob morju. Sprva bo še razmeroma toplo, v sredo pa se bo že nekoliko ohladilo,” napovedujejo na Arsu.

 

Indijansko poletje še naprej

 

V napovedi od 5 do 10 dni Arso pojasnjuje, da se bo nad večjim delom Evrope do petka še zadrževalo območje visokega zračnega tlaka. S severozahodnim vetrom bo dotekal v višinah nad naše kraje suh in topel zrak. Ob koncu naslednjega tedna se bo proti Črnemu morju pomikala višinska dolina hladnega zraka. Zračni tlak nad našimi kraji bo prehodno oslabel in se nato spet okrepil.

 

Do petka bo sončno in postopno nekoliko hladnejše vreme z jutranjo meglo po nekaterih kotlinah. Megla bo lahko nastala tudi ob morju. Po prehodni pooblačitvi v petek bo tudi ob koncu tedna ter v začetku naslednjega tedna suho vreme.

 

Lepo indijansko poletje je že konec avgusta napovedal Accuweather, znani ameriški dolgoročni napovedovalec vremena. Njihova napoved za jesen smo avgusta povzeli tudi na našem portalu, najdete jo na tej povezavi. 

 

Kaj Accuweather napoveduje za letošnjo zimo, pa preberite v v prispevku: 

Komentarjev 1
  • dimnikar 08:07 09.november 2015.

    Politično nekorekten izraz