Slovenija
32 ogledov

Informacije za bodoče dijake in študente

Na LPP še vedno načrtujejo sklepanje pogodb z občinami, župani teh pa računajo, Saša Despot
V petek in soboto informativni dnevi za bodoče dijake in študente.

Petek in sobota bosta na fakultetah in srednjih šolah v znamenju informativnih dnevov. Za bodoče dijake je na voljo 23.648, za bruce 19.760 mest.

PREBERITE ŠE:

- Več diplomantov kot služb

- Kateri poklici bodo zaželeni

- Avtoserviser ni več umazan

Pomagali bodo informatorji

Da bi pomagali pri izbiri smeri študija in raziskovanju prestolnice so pri Študentski organizaciji Univerze (ŠOU) v Ljubljani pripravili brošuro Info dnevi 2015, ki so jo dijaki že prejeli na srednjih šolah. V njej so med drugim koristne informacije o visokošolskih zavodih v Ljubljani, opisi poti do njih, kontaktne številke in naslovi, na katerih bodo dijaki dobili vse informacije in odgovore na vprašanja v zvezi s študijem.

Na najbolj prehodnih točkah v Ljubljani bodo v času informativnih dnevov na voljo tudi ŠOU informatorji, ki bodo na glavni avtobusni in železniški postaji ter na nekaterih postajališčih Ljubljanskega potniškega prometa (LPP).

Proti Ljubljani dodatni vlaki

Zaradi gneče bodo v petek proti Ljublani poleg rednih vozili še dodatni vlaki iz Sežane, Celja in Litije. Kartico urbana, vozovnico za ljubljanske mestne avtobuse, lahko kupijo že na železniški postaji Ljubljana, v Infocentru.

Brezplačen avtobus v Mariboru in na Primorskem

Tudi v Mariboru bodo dijake oz. bodoče bruce pričakali informatorji mariborske študentske organizacije (ŠOUM). Ti bodo med drugim razdelili simbolične "vstopnice", ki bodo dijakom služile kot usmeritev k pomembnejšim informacijam, ki jih kot bodoči študenti potrebujejo. Na spletni strani www.soum.si jim je na voljo tudi BRUC priročnik, ker lahko najdejo vse informacije o študiju, socialnih pravicah in obštudijskih dejavnostih. V Mariboru bo v petek bodočim študentom na voljo brezplačen avtobusni prevoz od železniške postaje do fakultet.

Na Primorskem so že četrto leto zapovrstjo za dijake iz bolj oddaljenih slovenskih krajev organizirali brezplačni avtobusni prevoz na Primorsko oz. na relaciji Murska Sobota-Maribor-Celje-Ljubljana-Postojna-Koper-Izola-Portorož in nazaj.

Komentarjev 2
  • STF 09:42 13.februar 2015.

    Dobro je vedeti to da ne na cesto danes.

  • miror 21:16 12.februar 2015.

    Mladi bodoči dijaki in študentje, če hočete sami sebi in svojim staršem dobro, se vpišite na srednje šole in fakultete naravoslovnih ved. Na FDV, FF in razne FOV-e pa kar pozabite, ker boste s to diplomo zelo težko dobili službo ...prikaži več doma, v tujini pa sploh ne.