Slovenija
32 ogledov

Informacijski pooblaščenci zdaj povezani na spletu

Spletna stran informacijskih pooblaščencev Prtscreen http://info-commissioners.org/
Informacijski pooblaščenci z vsega sveta so dobili skupno spletno stran. Ustvarila jo je slovenska informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar s svojimi sodelavci.

Skupnost informacijskih pooblaščencev in podobnih institucij je oktobra na 7. mednarodni konferenci informacijskih pooblaščencev v kanadski Ottawi sprejela odločitev, da ustvari in predstavi javnosti skupno spletno stran vseh pooblaščencev.

Nalogo je prevzela slovenska informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar s sodelavci. Ustvarili so spletno stran info-commissioners.org, ki so jo že predstavili javnosti. Kot so zapisali na svoji spletni strani, bo javnost lahko prek nove strani dostopala do osnovnih informacij o vseh informacijskih pooblaščencih po svetu, povezavah do njihovih spletnih strani, poleg tega pa zajema tudi vse zakone o dostopu do javnih informacij držav, ki so jih do zdaj sprejele, letna poročila pooblaščencev in mnogo drugih informacij. Informacijski pooblaščenci imajo na tej spletni strani priložnost objavljati novice o svojem delovanju, informacije o pomembnih dogodkih ter sprejetih odločitvah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.